La Gazzetta: 'Bernal beëindigt seizoen, Gaviria van UAE naar Movistar' Wielrennen
Wielrennen

La Gazzetta: 'Bernal beëindigt seizoen, Gaviria van UAE naar Movistar'

La Gazzetta: 'Bernal beëindigt seizoen, Gaviria van UAE naar Movistar'

Egan Bernal rijdt dit seizoen geen koersen meer. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde wielerjournalist Ciro Scognamiglio van La Gazzetta dello Sport op Twitter.

Na een zware botsing tegen een bus leek Bernal dit seizoen geen koersen te rijden. Door een voorspoedigde revalidatie bleek dit in het najaar toch moeilijk. De rentree verliep echter moeizaam. Zowel de Ronde van Denemarken als de Ronde van Duitsland wist de voormalig Tourwinnaar niet uit te rijden, Nadat Bernal recent ook uitstapte in de Giro della Toscane, wist hij een dag later wel de Coppa Sabatini uit te rijden. Daar werd hij 28ste. Zijn beste resultaat sinds zijn rentree.

Een vervolgt komt er volgens Scognamiglio dit seizoen echter niet. De Colombiaan rijdt dus geen Ronde van Lombardije. Bernal keert waarschijnlijk binnenkort weer terug naar huis in Colombia. Daar zal hij dan een al geplande knieoperatie ondergaan als onderdeel van zijn nog voortdurende revalidatie.

Gaviria mogelijk naar Movistar

Scognamiglio had ook nieuws over een andere Colombiaanse renner: Fernando Gaviria. Volgens bronnen van de Italiaanse journalist zou de sprinter zijn contract bij UAE Team Emirates niet verlengen. Movistar wordt als nieuwe ploeg van Gaviria genoemd. Rigoberto Urán zou dan weer wel bij zijn ploeg blijven: hij staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij EF Education-EasyPost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws