Adam Yates zakt in de pikorde als hij bij INEOS blijft: 'Bouwen verder met jonge groep' Wielrennen
Wielrennen

Adam Yates zakt in de pikorde als hij bij INEOS blijft: 'Bouwen verder met jonge groep'

Adam Yates zakt in de pikorde als hij bij INEOS blijft: 'Bouwen verder met jonge groep'

Adam Yates heeft enkele belangrijke knopen om door te hakken. De 29-jarige Brit heeft een aflopend contract bij INEOS Grenadiers en in principe lijkt hij te kunnen bijtekenen. Yates moet volgens Cycling Weekly wel akkoord gaan met een ander plekje in de pikorde.

Yates kwam in 2021 naar INEOS en kreeg in zijn eerste twee seizoenen de kans als kopman in een grote ronde. Vorig jaar werd hij vierde in de Vuelta a España, in juli van dit jaar finishte hij als tiende in de Tour de France. Aardige resultaten, maar in beide grote rondes bleek Yates niet drie weken lang met de besten mee te kunnen. Om die reden is de kans klein dat Yates in 2023 een rol krijgt als enige leider.

In rittenkoersen van een week maakte Yates wel indruk. Hij won vorig jaar de Ronde van Catalonië en reed ook top vijf in de UAE Tour (tweede) en het Baskenland (vierde). Dit seizoen werd hij andermaal tweede in de UAE Tour en vierde in Parijs-Nice. In de Tour was hij kopman, maar veranderde zijn rol richting de derde week, omdat Geraint Thomas beter in orde was.

Yates had moeilijke Tour de France

Ploegbaas Rod Ellingworth draait er bij Cycling Weekly niet omheen: INEOS is in ontwikkeling en heeft met onder meer Egan Bernal, Daniel Felipe Martínez, Tao Geoghegan Hart en de piepjonge Tom Pidcock en Ben Tulett veel opties voor de grote rondes. Thomas heeft nog een contract en misschien kunnen ook Pavel Sivakov en Carlos Rodriguez nog een stapje maken. 'We hebben een heel jonge groep en bouwen daarmee verder', aldus Ellingworth.

Of Yates in de plannen voorkomt, valt te bezien. 'De Tour was een groot moment voor hem, hij heeft er alles op gezet. Als het er dan niet uitkomt, is dat moeilijk. Er zijn dit seizoen nog races, maar het is een lastige situatie voor hem. Hij had veel tegenslag, met corona in de Ronde van Zwitserland en ziekte in de Tour. Of hij een nieuw contract tekent? Ik denk dat hij daar wel oren naar heeft, want uiteindelijk heeft hij heel veel talent.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws