INEOS verlengt met sterkhouder Ganna: 'Je wordt nooit moe van kijken naar hem in een tijdrit' Wielrennen
Wielrennen

INEOS verlengt met sterkhouder Ganna: 'Je wordt nooit moe van kijken naar hem in een tijdrit'

INEOS verlengt met sterkhouder Ganna: 'Je wordt nooit moe van kijken naar hem in een tijdrit'

Filippo Ganna blijft ook de komende jaren een Grenadier. De 26-jarige Italiaan heeft bij INEOS Grenadiers een contractverlenging ondertekend, waarmee hij tot het einde van 2027 vastligt bij de Britse miljoenenformatie.

Ganna verlengt daarmee zijn nog tot 2023 lopende contract met vier jaar. Hij is al sinds 2019 werkzaam bij INEOS, waar hij grote successen boekte. Hij won een hele hoop tijdritten in rittenkoersen en in totaal vijf in de Giro d'Italia. In de Giro droeg hij ook al het roze. Verder werd hij meermaals Italiaans kampioen tijdrijden en won hij in 2020 en 2021 de tijdrit bij het WK.

Naast al dat tijdritsucces werd hij vorig jaar in Tokio ook Olympisch kampioen met de Italiaanse baanploeg in het onderdeel Achtervolging. Een onderdeel, waarin hij ook al meermaals Europees- en Wereldkampioen werd. Op de weg won hij naast negentien (!) tijdritten ook twee keer een etappe in lijn. In 2020 was het raak in een lastige bergetappe in de Giro en vorig seizoen won hij de vierde etappe in de Étoile de Bessèges.

Ganna ook heel belangrijk voor materiaal INEOS

INEOS had dus voldoende reden om een langlopend, nieuw contract voor te leggen aan Ganna, die met alle plezier een krabbel zette. 'Het is prachtig om onderdeel uit te maken van deze ploeg, vooral in de manier waarop we doelen benaderen en het vele werk dat wordt gestoken in ontwikkeling en materiaal. Alles is erop gericht om ons sneller te maken en als iedereen zoveel met je bezig is, wil je er graag op uit en alles geven.'

Ganna noemt de steun die hij voelt 'heel belangrijk'. Ploegbaas Rod Ellingworth is vol lof over de nog altijd jonge hardrijder. 'De power die hij kan genereren op de fiets is ongelofelijk. Je wordt gewoon nooit moe van het kijken naar hem in een tijdrit, of als hij op kop van het peloton in z'n eentje alles aan flarden rijdt. Ook wat betreft ons materiaal is hij een bonus, met al zijn uren in de windtunnel en zijn ervaring op de baan. Het is mede aan hem te danken dat ons materiaal nu staat waar het staat. Ik kijk ernaar uit wat we verder nog met elkaar kunnen bereiken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws