Covid-19 slaat verder om zich heen: Adam Yates test positief, Team DSM met drie besmettingen Wielrennen
Wielrennen

Covid-19 slaat verder om zich heen: Adam Yates test positief, Team DSM met drie besmettingen

Covid-19 slaat verder om zich heen: Adam Yates test positief, Team DSM met drie besmettingen

In navolging van Jumbo-Visma zal ook Adam Yates donderdag niet meer van start gaan in de Ronde van Zwitserland. De Brit kampte met milde coronasymptomen en een sneltest duidde op aanwezigheid van het virus. Ook bij Team DSM sloeg het Covid-spook om zich heen.

'In lijn met de UCI-protcollen heeft Adam zich teruggetrokken uit de Ronde van Zwitserland', laat zijn ploeg INEOS Grenadiers weten op social media. Yates stond er na vier dagen nog goed voor in het algemeen klassement en zijn opgave is een flinke tegenvaller met het oog op de Tour de France, waar hij de kopman is van zijn ploeg. De start van de Tour is over twee weken.

Bij Team DSM moesten er maar liefst drie renners stoppen, meldt de ploeg in een statement. Søren Kragh Andersen, Cees Bol en Casper Pedersen kregen een positief testresultaat terug bij een 'routine-testronde' op het coronavirus. DSM zag in de vierde etappe Thymen Arensman al afstappen in de verzengende hitte. Nikias Arndt, Andreas Leknessund en Nico Denz blijven wel in koers. Ook INEOS Grenadiers haalt niet z'n hele ploeg uit de ronde, zoals Jumbo-Visma dat wel deed.

Voor de vijfde etappe in de Ronde van Zwitserland kwam het aantal niet-starters op zestien. Naast de volledige ploeg van Jumbo-Visma, Yates en de drie van Team DSM gaat het hier om Gino Mäder (uitdroging) en Hermann Pernsteiner (maagklachten) van Bahrain Victorious, Otto Vergaerde van Alpecin-Fenix en Yevgeniy Fedorov van Astana Qazaqstan Team (ziekte).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws