Adrie van der Poel las uitspraken Wout van Aert: 'Dat is de grootste fout die hij kan maken' Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel las uitspraken Wout van Aert: 'Dat is de grootste fout die hij kan maken'

Adrie van der Poel las uitspraken Wout van Aert: 'Dat is de grootste fout die hij kan maken'

Nu het wielerjaar 2023 ten einde is, is er voldoende tijd om terug én vooruit te blikken op alles wat er in de wielerwereld speelt. De Belgische krant Het Nieuwsblad bracht koersconnaisseurs Greg Van Avermaet, José De Cauwer en Adrie van der Poel samen om dit in goed gezelschap te doen en dat bracht logischerwijs enkele interessante inzichten naar boven.

De heren bespraken de vijf genomineerden voor de Flandrien-trofee: Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Arnaud De Lie, Wout van Aert en Cian Uijtdebroeks. Zowel Van Avermaet, Van der Poel als De Cauwer vond een prestatie van Evenepoel de indrukwekkendste van 2023: de eerste twee kozen voor Luik-Bastenaken-Luik, de derde voor het WK tijdrijden.

Adrie van der Poel over seizoen Van Aert

Uiteraard werd ook het 'net niet'-seizoen van Van Aert besproken. De Belg van Jumbo-Visma gaf zelf aan dat hij richting 2024 dingen in de wedstrijden misschien anders moet aanpakken en minder met zijn krachten moet smijten, maar Van der Poel senior adviseert hem dit niet te doen. 'Ik heb gelezen dat hij zijn koersgedrag wil aanpassen. Dat is de grootste fout die hij kan maken. Tegen zijn natuur in gaan koersen', aldus Adrie, die ook twijfelde aan het weggeven van Gent-Wevelgem aan ploeggenoot Christophe Laporte. 'Iedereen mag doen wat hij wil, maar voor de wielersport zag dat er niet goed uit.'

Op het EK wielrennen in Drenthe trof Van Aert geen Van der Poel, maar daar was Laporte juist weer te sterk. 'Als Wout daar aantrekt voor De Lie, wint die de koers met vijftien lengtes voorsprong', stelt Adrie vast, waarop hij door zijn gesprekspartners gecorrigeerd werd dat dat op voorhand moeilijk in te zien was. 'Dan zou ik als bondscoach durven gokken: Ik neem alle shit op mij, maar we draaien de rollen om: Van Aert voor De Lie. Wat de tegenstand ook niet verwacht', oppert Van der Poel senior in Het Nieuwsblad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws