Fred Wright ondanks nationale titel matig tevreden over 2023: 'Had er meer van verwacht' Wielrennen
Wielrennen

Fred Wright ondanks nationale titel matig tevreden over 2023: 'Had er meer van verwacht'

Fred Wright ondanks nationale titel matig tevreden over 2023: 'Had er meer van verwacht'

Voor Fred Wright was het seizoen 2023 er een met ups en downs. De 24-jarige Brit van Bahrain-Victorious werd nationaal kampioen op de weg en tweede in de tijdrit op het Brits kampioenschap. Bovendien reed hij met een achtste plek net als vorig jaar naar een top tien in de Ronde van Vlaanderen. Anderzijds draaide zijn Tour de France uit op een sisser en ook de rest van zijn voorjaar was weinig overtuigend. Zijn seizoen kwam eind augustus abrupt ten einde in de vijfde rit van de Renewi Tour, toen hij zijn sleutelbeen brak.

'Ik had meer van mijn seizoen verwacht', zei Wright in een interview met de Amerikaanse wielersite CyclingNews. 'Ik zou gezegd hebben dat ik het niveau had om mee te doen voor een etappezege in een grote ronde, maar de kans deed zich niet voor met de manier waarop de Tour werd gereden. Ik zou niet zeggen dat ik er zo kapot van was, er is zeker nog meer in het vooruitzicht. Tijdens de ronde liet ik ook een goed niveau zien en voor de tweede keer in de top tien was ook leuk. Ondanks mijn geweldig jaar en mijn nationale titel wilde ik toch meer.'

'Mijn nationale titel was natuurlijk het grote hoogtepunt van het jaar en de Tour was geweldig voor het team', gaat Wright verder. 'Ik ben een beetje teleurgesteld omdat ik mijn sleutelbeen brak en eigenlijk niet het einde van het seizoen kreeg, waar ik op hoopte. Dat is een goede zaak, want ik ben echt gemotiveerd voor volgend jaar.'

Volgend seizoen mikt de 24-jarige Engelsman zoals menig renner op de Ronde van Vlaanderen en de Olympische Spelen. 'Vlaanderen is waar ik echt voor wil gaan en dan proberen om na de Tour de Olympische wegwedstrijd te rijden. Of de Tour ervoor echt het beste is, weet ik niet, maar ik wil het graag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws