Adrie van der Poel stuurde vader Evenepoel berichtje: 'Er moet een statement komen' Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel stuurde vader Evenepoel berichtje: 'Er moet een statement komen'

Adrie van der Poel stuurde vader Evenepoel berichtje: 'Er moet een statement komen'

Corona houdt momenteel de Giro d'Italia in zijn greep. Rozetruidrager Remco Evenepoel moest op de rustdag de ronde verlaten, zo'n twintig (!) renners volgden in de twee dagen daarna. En dat houdt ook wielerprominenten die niet in de Giro zijn bezig, zo blijkt uit een berichtje van Adrie van der Poel aan Patrick Evenepoel.

De vader van Remco werd ingebeld door de podcast Wuyts & Vlaeminck. 'Na de tijdrit wisten we al dat er iets niet klopte. We zagen al kleine signaaltjes, we merkten wel dat er iets niet oké was. We dachten daarbij dat het aan die wonden lag, maar als hij zelf al aangeeft dat hij ziek aan het worden wisten we het al. Die vrees werd dan ook bevestigd', vertelde papa Evenepoel.

'We zagen hem over de meet komen in die tijdrit en wisten dat het Remco niet was', aldus de vader van. 'We kunnen hier niemand de schuld van geven, maar eigenlijk was het een schande hoe het er aan toe ging. De organisatie, de pers... iedereen. Als je dat aan het begin van de Giro ziet, dat was een schande. Iedereen moet zijn werk doen, maar op deze manier loopt het mis.'

Patrick Evenepoel: 'Lijkt wel alsof de renners marionetten zijn'

'Het lijkt wel alsof de renners marionetten, speelballen zijn. Adrie (Van der Poel, red.) stuurde mij daarnet een berichtje: er moet iets gebeuren, want er moet een statement komen', aldus Patrick. 'Als je aan de meet komt zie je iedereen rennen om de microfoon het eerst onder de neus te steken, maar die renners moeten ook hun job doen. Waar zijn we allemaal mee bezig? Er moet iets veranderen, absoluut. Het stopt niet. Het gevaar bij de renners is dat dat op hun hartspier komt, en ik denk dat we een geval-Colbrelli willen vermijden', doelt de vader van Evenepoel op de Italiaanse coureur die in de Ronde van Catalonië van vorig jaar een hartaanval opliep.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws