Ondanks 'veel concurrentie' blijft Laporte nog drie jaar bij Jumbo-Visma: 'Heel mooi compliment' Wielrennen
Wielrennen

Ondanks 'veel concurrentie' blijft Laporte nog drie jaar bij Jumbo-Visma: 'Heel mooi compliment'

Ondanks 'veel concurrentie' blijft Laporte nog drie jaar bij Jumbo-Visma: 'Heel mooi compliment'

Jumbo-Visma heeft woensdag officieel wereldkundig gemaakt dat Christophe Laporte zijn contract bij de Nederlandse ploeg met drie jaar verlengd heeft. De Fransman liet enkele aanbiedingen uit eigen land links liggen voor een langere verbintenis bij zijn huidige team.

'Er was veel concurrentie van andere ploegen die hem wilden binnenhalen', geeft sportief directeur Merijn Zeeman aan. 'Maar Christophe heeft heel bewust gekozen om langer te blijven om wie wij zijn en hoe wij werken. Dat zie ik als een heel mooi compliment.'

Zeeman heeft veel vertrouwen in de Franse pion. 'Zijn komst is een schot in de roos gebleken en hij is in anderhalf jaar echt doorgegroeid naar de status van kopman. Daarnaast heeft hij een hele belangrijke ondersteunende rol voor Wout van Aert in de klassiekers en voor de klassementsrenners in de grote rondes. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij nog groeimarge heeft.

Laporte wil potentieel maximaal benutten bij Jumbo-Visma

De verlenging van Laporte sluimerde al langere tijd rond, maar is nu dus ook officieel. 'Deze ploeg werkt enorm professioneel, maar voelt tegelijkertijd heel familiair. Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam, was er een enorm vertrouwen vanuit de ploeg. Daar wil ik iedereen, zowel staf als renners, enorm voor bedanken. Iedere dag leer ik nog bij en samen met de ploeg wil ik nog verder groeien. Ik weet dat ik door hier te blijven mijn potentieel maximaal kan benutten', aldus Laporte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws