Geraint Thomas maakt rentree op Britse kampioenschappen: 'Eerste keer in iets van tien jaar' Wielrennen
Wielrennen

Geraint Thomas maakt rentree op Britse kampioenschappen: 'Eerste keer in iets van tien jaar'

Geraint Thomas maakt rentree op Britse kampioenschappen: 'Eerste keer in iets van tien jaar'

Geraint Thomas zal eind juni zijn rentree maken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia. De man uit Wales doet voor het eerst sinds 2018 mee aan het Brits kampioenschap op de weg, terwijl hij ook de tijdrit zal doen.

De Britse wielerbond kondigt de deelname van Thomas aan, die in zijn podcast na de Giro ook al liet doorschemeren dat hij waarschijnlijk mee zou gaan doen. 'Ik heb er ontzettend veel zin in om terug te komen op de nationale kampioenschappen, wat voor de wegrace mijn eerste keer in iets van tien jaar zal zijn.' Thomas deed in 2018 mee, maar toen finishte hij niet. In 2014 reed de Britse kampioen van 2010 voor het laatst uit.

'Het is een zwaar parcours, wat het een lastige wedstrijd zal maken', geeft Thomas, die zich ook zal richten op het WK in Glasgow, nog mee over het parcours in Cleveland. De tijdrit wordt enkele dagen eerder afgewerkt in Redcar. 'Het zal in ieder geval mooi zijn om weer te koersen na het finishen van de Giro. Ik kan niet wachten om erbij te zijn!'

Wright kijkt uit naar koersen op Britse wegen

Een andere protagonist, Fred Wright, doet ook mee. 'Nationale kampioenschappen zijn altijd speciaal en het is tof om op de Britse wegen te rijden. De fans hier behoren tot de beste ter wereld en het is mooi om te zien hoe je aangemoedigd wordt', aldus de man die momenteel goed bezig is in het Critérium du Dauphiné.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws