AG2R maakt vijf contractverlengingen bekend, ook Naesen tekent bij: 'Wil graag nog schitteren in voorjaar' Wielrennen
Wielrennen

AG2R maakt vijf contractverlengingen bekend, ook Naesen tekent bij: 'Wil graag nog schitteren in voorjaar'

AG2R maakt vijf contractverlengingen bekend, ook Naesen tekent bij: 'Wil graag nog schitteren in voorjaar'

AG2R Citroën Team heeft via de ploegsite vijf contractverlengingen wereldkundig gemaakt. Geoffrey Bouchard, Paul Lapeira, Oliver Naesen en Andrea Vendrame tekenen bij tot en met eind 2025, terwijl Larry Warbasse zijn verbintenis heeft verlengd tot en met eind volgend jaar.

'Deze golf van contractverlengingen is een belangrijk moment in de opbouw van de ploeg voor de komende seizoenen. Er komen nieuwe gezichten bij, maar het is essentieel dat deze renners bij ons blijven. Zij zijn de lijm die de ploeg bij elkaar houdt. Ze maken allemaal deel uit van de geschiedenis en staan garant voor de filosofie van de ploeg', is ploegbaas Vincent Lavenu lovend.

Naesen gaat zich vaker als knecht opstellen, Vendrame wil ook de jeugd ondersteunen

De 33-jarige Naesen rijdt al sinds 2017 voor de Franse WorldTour-brigade. 'Ik vervolg mijn avontuur bij het team in een andere rol dan dat ik de afgelopen zeven seizoenen heb vervuld. Ik zal meer in dienst van de absolute kopmannen gaan rijden en ik ben vastbesloten om alles te blijven geven. Natuurlijk blijven de klassiekers een belangrijk hoogtepunt van mijn seizoen. Ik wil heel graag nog een paar keer schitteren in het voorjaar', steekt de Vlaming zijn eigen ambities ook niet volledig weg.

Vendrame is een van de belangrijkste sprint- en heuveltroeven binnen de ploeg. De 29-jarige Italiaan vertegenwoordigt de kleuren van AG2R sinds 2020, toen hij overkwam van Androni. Namens zijn huidige broodheer wist hij al een rit in de Giro d'Italia te winnen (in 2021). Recentelijk finishte de Zuid-Europeaan nog als derde in de tweede etappe van de Vuelta a España. 'Deze contractverlenging is heel goed voor me. Toen ik vier jaar geleden naar dit team kwam, is er veel veranderd voor me. Ik voel me hier echt helemaal thuis. Het blijft mijn doel om zo veel als mogelijk te winnen, al zal ik ook de jongeren binnen onze selectie helpen om voortuitgang te blijven boeken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws