AG2R met O'Connor, Cosnefroy, Jungels en Naesen in Tour de France, Van Avermaet ontbreekt Wielrennen
Wielrennen

AG2R met O'Connor, Cosnefroy, Jungels en Naesen in Tour de France, Van Avermaet ontbreekt

AG2R met O'Connor, Cosnefroy, Jungels en Naesen in Tour de France, Van Avermaet ontbreekt

AG2R Citroën Team staat met een ijzersterke ploeg aan de start van de Tour de France. De Franse ploeg rekent voor het klassement op Ben O'Connor, de nummer vier van vorig jaar. Met Bob Jungels, Benoît Cosnefroy, Oliver Naesen en Geoffrey Bouchard staat er een sterke omkadering.

O'Connor heeft zich de laatste jaren langzaam opgewerkt tot podiumkandidaat voor de grote rondes. In 2020 begon het eigenlijk met ritwinst in de Giro d'Italia, alvorens hij vorig jaar knap vierde werd in de Tour. Die plaats had hij ingenomen na een knappe etappezege in de eerste week. Dit seizoen maakte hij weer een stapje en finishte hij top tien in de Ruta del Sol en Ronde van Catalonië. Vorige maand in het Critérium du Dauphiné werd hij achter het ongenaakbare Jumbo-Visma derde. Ook won hij de Tour du Jura.

Bij AG2R kan O'Connor in het hooggebergte rekenen op grote steun. Jungels toonde in de Ronde van Zwitserland goede vorm en zal ongetwijfeld ook hier en daar voor eigen kans willen gaan. Dat geldt ook voor Cosnefroy, die eind mei in Boucles de la Mayenne nog tweede werd. Ook Aurélien Paret-Peintre, Mickael Cherel en Bouchard zijn sterk bergop. Naesen zal zijn ogen hebben gericht op de vijfde etappe, waarin de kasseien van Parijs-Roubaix worden bedwongen. Voor de lastige eerste week is ook Stan Dewulf mee.

Greg Van Avermaet is een opvallende afwezige in de Tourselectie. De Belg was wel beoogd voor de Ronde van Frankrijk, maar heeft de schifting niet overleefd. 'Het was een moeilijk keuze, maar ook een sportieve', zo vertelt ploegleider Vincent Lavenu aan Het Nieuwsblad.

Selectie AG2R Citroën Team Tour de France 2022

Ben O'Connor
Bob Jungels
Geoffrey Bouchard
Aurélien Paret-Peintre
Mickael Cherel
Benoît Cosnefroy
Stan Dewulf
Oliver Naesen


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws