DSM kiest naast Bardet voor Dainese en Leknessund in de Tour, ook Eekhoff en Tusveld mee Wielrennen
Wielrennen

DSM kiest naast Bardet voor Dainese en Leknessund in de Tour, ook Eekhoff en Tusveld mee

DSM kiest naast Bardet voor Dainese en Leknessund in de Tour, ook Eekhoff en Tusveld mee

Team DSM heeft de selectie bekend gemaakt voor de Tour de France. Met Nils Eekhoff en Martijn Tusveld starten er op 1 juli twee Nederlanders namens de Nederlandse ploeg. Romain Bardet is de grote naam in het team, Cees Bol legt het af tegen Alberto Dainese.

Bardet liet in een eerder stadium al weten dat hij naar de Tour gaat, nadat hij in de Giro d'Italia door ziekte al snel moest opgeven. In de Tour de France gaat hij in principe niet voor een goed klassement, maar mikt hij op ritzeges. Dat zal sowieso de insteek worden van Team DSM, dat op alle terreinen sterke mannen heeft om uit te spelen.

Voor de massasprints wordt Dainese naar voren geschoven. De jonge Italiaan won dit jaar al een rit in de Giro d'Italia, waar ook Cees Bol toen van de partij was. Bol blijft nu thuis. Met John Degenkolb en Eekhoff heeft Dainese een nette leadout, al zou Eekhoff in lastigere aankomsten ook voor eigen kans kunnen gaan. Søren Kragh Andersen blijft thuis, nadat hij heeft aangegeven te willen vertrekken.

DSM kiest naast Bardet voor Dainese en Leknessund in de Tour, ook Eekhoff en Tusveld mee
Leknessund in Zwitserland

Voor de heuvels en bergetappes kan DSM naast Bardet rekenen op Chris Hamilton en Andreas Leknessund. Hamilton reed ook al de Giro, Leknessund maakte begin juni nog indruk met ritwinst en een dertiende plaats in het eindklassement van de Ronde van Zwitserland. De selectie wordt gecompleteerd door Kevin Vermaerke en dus Tusveld.

Ploegleider Matt Winston ziet een ploeg die iedere dag voor de dagzege zou kunnen gaan. 'Ons belangrijkste doel voor de komende drie weken is om voor ritzeges te gaan. We zullen dag voor dag gaan bekijken hoe de race zich ontvouwt en zullen daarop plannen maken. We hebben een gemotiveerde groep, die het in de vlakke ritten en bergetappes goed kan doen', zo vertelt hij in een persbericht.

Selectie Team DSM Tour de France 2022

Romain Bardet
Alberto Dainese
John Degenkolb
Nils Eekhoff
Chris Hamilton
Andreas Leknessund
Martijn Tusveld
Kevin Vermaerke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws