AG2R mist zieke Naesen, maar gaat met Vendrame en Cosnefroy ambitieus naar Milaan-Sanremo Wielrennen
Wielrennen

AG2R mist zieke Naesen, maar gaat met Vendrame en Cosnefroy ambitieus naar Milaan-Sanremo

AG2R mist zieke Naesen, maar gaat met Vendrame en Cosnefroy ambitieus naar Milaan-Sanremo

AG2R Citroën heeft de selectie bekendgemaakt voor Milaan-Sanremo. De Franse ploeg mist de door ziekte gevelde Oliver Naesen, maar heeft genoeg andere opties om uit te spelen in de Italiaanse eendagskoers.

Bij AG2R staat onder meer Andrea Vendrame op papier. De 27-jarige Italiaan werd woensdag nog zesde in de massasprint in Milaan-Turijn en liet verder al goede benen zien in de Tour du Var. Zijn resultaten in andere koersen waren geen uitschieters naar boven, maar ook zeker niet naar beneden. 'Ik ben heel gemotiveerd voor Milaan-Sanremo, het is een speciale wedstrijd voor een Italiaan. Het parcours past bij mijn kwaliteiten, daar je de klimmetjes in de finale moet kunnen overleven en daarna de snelheid moet hebben in de sprint.'

Naast Vendrame staan er meer interessante namen op papier. Bob Jungels is de tempobeul, Greg Van Avermaet is altijd op de afspraak en Benoît Cosnefroy toonde zich al sterk in de Franse eendagskoersen, eerder dit jaar. Geen topfavorieten, maar sta niet gek te kijken als er witte tenues van AG2R in de finale meedoen op de Poggio.

Dat beaamt ook Van Avermaet in gesprek met HLN. De Belg hoopt dat hij de besten kan volgen, dan zit er volgens hem best iets moois in. 'Het podium is nog altijd een doel. Zo niet zou ik niet starten, maar de situatie is veranderd. Ik ben verschillende jaren naar Milaan gereisd als favoriet. Toen kwam ik aan de start en dacht ik na waar op de Poggio ik zou demarreren. Dat is dit jaar niet meer het geval. Andere renners zijn sterker. Ik start nu met de wetenschap: hopelijk kan ik op de Poggio volgen. De overwinning lijkt mij te hoog gegrepen. Indien ik met de eerste groep naar de streep rijd, zal er altijd wel iemand bij zijn die sneller is, maar dat wil niet zeggen dat ik geen mooie prijs kan rijden.'

Selectie AG2R Citroën Team Milaan-Sanremo 2022

Andrea Vendrame
Bob Jungels
Benoît Cosnefroy
Greg Van Avermaet
Gijs Van Hoecke
Larry Warbasse
Mickaël Cherel


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws