Agressieve eksters zorgen voor schrikmomenten bij onder meer Evenepoel in Australië: 'Angstaanjagend' Wielrennen
Wielrennen

Agressieve eksters zorgen voor schrikmomenten bij onder meer Evenepoel in Australië: 'Angstaanjagend'

Agressieve eksters zorgen voor schrikmomenten bij onder meer Evenepoel in Australië: 'Angstaanjagend'

Remco Evenepoel hoeft op het WK niet alleen af te rekenen met een vliegende Filippo Ganna of Tadej Pogacar, maar ook met écht vliegende beesten: eksters, in Australië ook wel magpies genoemd. Berucht zijn ze daar, en Evenepoel heeft daar na een training Down Under al ervaring mee.

Op een persconferentie met de Belgische media bracht Evenepoel het voorval aan het licht. 'Op training kwam een vrij grote vogel wel zeer dicht bij en die bleef mij maar volgen. Blijkbaar gebeurt dat vaker in Australië. Ik vind het angstaanjagend', stelde de winnaar van de Vuelta tegenover onder meer HLN.

In New South Wales, de Australische staat waarin ook Wollongong ligt, hebben de locals ervaring met dat soort gebeurtenissen. Magpies vallen daar met enige regelmaat fietsers aan, daar ze zich in het nauw gedrukt voelen door de snelheid waarmee - met name - wielrenners zich voortbewegen.

Ook Zwitsers kregen te maken met agressieve ekster

Wie ooit in Sydney (grootste plaats van New South Wales) is geweest, zal kunnen onderschrijven dat de vogels in Oost-Australië nog iets agressiever zijn dan dat we in West-Europa gewend zijn. De kans bestaat zelfs dat renners er zondag gedurende hun tijdrit hinder van gaan ondervinden, daar 'aanvallen' als deze honderden keren per jaar plaatsvinden.

Overigens was Evenepoel niet de enige die ermee te maken kreeg. Ook Stefan Küng, eveneens een kanshebber op eremetaal, zag één van zijn landgenoten gehinderd worden door zo'n ekster. 'We kunnen beter met een antenne rijden...', zei de Zwitser gekscherend. 'Maar dat is natuurlijk niet goed voor de aerodynamica'.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws