Nederlanders met nodige ambitie naar WK tegen de klok: 'Deze tijdrit moet je echt op gevoel doen' Wielrennen
Wielrennen

Nederlanders met nodige ambitie naar WK tegen de klok: 'Deze tijdrit moet je echt op gevoel doen'

Nederlanders met nodige ambitie naar WK tegen de klok: 'Deze tijdrit moet je echt op gevoel doen'

Nederland heeft met Shirin van Anrooij, Annemiek van Vleuten, Ellen van Dijk, Bauke Mollema en Daan Hoole vijf ijzers in het vuur op het WK tijdrijden bij de elite. Met name Van Vleuten en Van Dijk zijn medaillekanshebbers, terwijl Mollema stiekem hoopt op een mooie ereplaats.

Van Vleuten blikt op haar eigen website uitgebreid vooruit op de titelstrijd. 'De tijdrit heeft 26 bochten per ronde, waarvan we er twee rijden, maar na de parcoursverkenning die we nu gedaan hebben zijn er een aantal daarvan ‘verdwenen’, omdat de wegen hier zo breed zijn. In veel bochten kun je op je stuur blijven liggen. Toch is het een tijdrit die je echt op het gevoel moet doen, omdat er heel veel afwisseling in zit. Je bent continue aan het schakelen, met stukjes omhoog en stukjes omlaag'

De winnares van de Tour de France Femmes heeft er alvast zin in. 'Dit is zeker een parcours dat me meer ligt dan vorig jaar in Leuven, waar het allemaal lang rechtuit stampen was. Ook omdat ik erg getraind word op mijn gevoel door Louis en nooit een bepaald wattage mee krijg. Hij zegt dan bijvoorbeeld; ‘ga maar 8×4 minuten all out, waarbij de laatste 4 minuten hetzelfde wattage moet hebben als de eerste’. Daarvan leer je erg om op gevoel rijden en dat kan morgen wel van pas komen. Het is geen tijdrit die je op een bepaald wattage kan ‘rammen’ zoals vorig jaar in Leuven, op al die lange rechte stukken rechtuit. Dit is wel een parcours waar ik zin in heb.'

Moerenhout heeft met Hoole en Mollema ambitie voor tijdrit

Bij de mannen zijn Hoole en Mollema, beiden normaal rijdend voor Trek-Segafredo, geselecteerd. Bondscoach Koos Moerenhout beaamt dat een medaille moeilijk zal worden. 'Hoole heeft bij de jongeren categorieën echter al getoond een zeer hoog niveau te kunnen halen en mag zich nu ook bij de profs direct met de besten van de wereld meten', zegt de keuzeheer. 'Bauke Mollema was altijd al een goede tijdrijder, maar laat dit jaar veel progressie zien, wat al tot enkele zeer knappe prestaties leidde. Ik ben benieuwd naar zijn prestatie op dit wereldkampioenschap. Ambitie is er dus op dit onderdeel', stelt Moerenhout, die geen gewenst resultaat benoemt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws