Alaphilippe en Latour verliezen veel tijd, Gaudu blijft bij: 'Het was een goede dag' Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe en Latour verliezen veel tijd, Gaudu blijft bij: 'Het was een goede dag'

Alaphilippe en Latour verliezen veel tijd, Gaudu blijft bij: 'Het was een goede dag'

Voor de Franse wielerfans was de achtste etappe van de Tour de France er niet één waar men nog jarenlang met veel nationalistische trots op terug zal kijken. Van de gedroomde klassementsambities bleef in een spectaculaire rit weinig over voor de Franse renners. Alleen David Gaudu wist de meubelen te redden.

Tadej Pogacar reed in de eerste bergrit van la Grande Boucle alles en iedereen op een hoop. Waar een dag eerder Pierre Latour en Julian Alaphilippe nog knap in de top tien van het algemeen klassement stonden, was dat een dag later wel anders. De wereldkampioen wielrennen moest bijna negentien minuten toegeven op ritwinnaar Dylan Teuns, terwijl het voor de kopman van TotalEnergies nog een stuk dramatischer verliep. Hij leverde meer dan een half uur in en finishte slechts als 78e.

Via de websites van de ploegen van beide renners blijft het stil rond de oorzaken van de grote tijdverliezen. Bij Deceuninck-Quick-Step focust men zich liever op de positieve aspecten van de race, zoals de toptiennotering van Mattia Cattaneo en een extra dag in het groen voor Mark Cavendish, terwijl er bij TotalEnergies wel een teleurgestelde stemming heerst. 'Het was een dag om te vergeten', zo valt te lezen op de website. 'Latour zal geen rol van betekenis meer spelen in het algemeen klassement.'

Gaudu schuift op in klassement

Bij Groupama-FDJ was men dan weer iets meer tevreden. Gaudu wist te finishen in het eerste groepje klassementsrenners na Pogacar, waardoor hij opschoof naar de negende plek in het klassement. De Franse kopman is eerlijk als het gaat om zijn kansen. 'Pogacar was gewoon sterker', zo citeert zijn ploeg hem. Bij de pakken neer gaan zitten, doet hij dan ook niet: 'Het was een goede dag, maar het is lastig in te schatten hoe het verder zal gaan, gezien de regen en de intensiteit van de afgelopen dagen. Je moet ermee zien te dealen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws