Alaphilippe geeft programma prijs: geen Vlaanderen, focus op Luik-Bastenaken-Luik Wielrennen
Wielrennen

Alaphilippe geeft programma prijs: geen Vlaanderen, focus op Luik-Bastenaken-Luik

Alaphilippe geeft programma prijs: geen Vlaanderen, focus op Luik-Bastenaken-Luik

Julian Alaphilippe slaat in 2022 de Ronde van Vlaanderen over. In plaats daarvan focust de Fransman zich dit voorjaar op het winnen van Luik-Bastenaken-Luik: 'Het is te moeilijk om honderd procent te zijn in beide wedstrijden.'

Waar Alaphilippe zich de afgelopen jaren ook probeerde te tonen in de Vlaamse klassiekers, gaat de wereldkampioen op de weg dit jaar terug naar zijn 'roots' als Ardennenspecialist. De reden: om te winnen in Luik-Bastenaken-Luik. Waar de coureur al meerdere malen de beste was in de Waalse Pijl, slaagde hij er nog niet in om ook La Doyenne bij te schrijven op zijn palmares. Tot nu toe bleef het in die wedstrijd bij ereplaatsen.

Vlaanderen geen gesloten boek voor Alaphilippe

Alaphilippe benadrukt tijdens de mediadag van zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl dat de Vlaamse klassiekers geen gesloten boek zijn voor hem. 'Ik kom er nog terug, dat staat vast', zo noteert sportkrant L'Equipe. 'Ik had veel plezier om deze wedstrijden te rijden, maar het zal gewoon niet voor dit jaar zijn.'

Na de klassiekers zal Alaphilippe zich gaan focussen op de Tour de France. Hoewel er vaak gespeculeerd wordt of hij die wedstrijd zal aanvangen als klassementsrenner, haalt hij zelf al vroeg de angel uit die discussie. 'Ik mik in de Tour op ritwinst, niet op een klassement', schrijft De Telegraaf.

Programma Alaphilippe 2022

10 - 13 februari: Tour de la Provence
26 februari: Faun-Ardèche Classic
27 februari: Drome Classic
5 maart: Strade Bianche
7 - 13 maart: Tirreno-Adriatico
19 maart: Milaan-Sanremo
4 - 9 april: Ronde van het Baskenland
10 april: Amstel Gold Race
20 april: Waalse Pijl
24 april: Luik-Bastenaken-Luik
6 - 12 juni: Critérium du Dauphiné
26 juni: Frans kampioenschap
1 - 24 juli: Tour de France


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws