Quick Step-Alpha Vinyl als blok klassiekers in, Lampaert: 'Hebben geen Wout of Mathieu' Wielrennen
Wielrennen

Quick Step-Alpha Vinyl als blok klassiekers in, Lampaert: 'Hebben geen Wout of Mathieu'

Quick Step-Alpha Vinyl als blok klassiekers in, Lampaert: 'Hebben geen Wout of Mathieu'

De klassiekers vormen voor de ploeg van Patrick Lefevere steevast een belangrijk moment op de wielerkalender. Dat geldt dus ook voor Quick Step-Alpha Vinyl, zoals de ploeg in 2022 door het leven gaat. Yves Lampaert en Kasper Asgreen blikken alvast vooruit.

The Wolfpack treedt in 2022 in de Vlaamse klassiekers aan zónder Julian Alaphilippe. De Fransman vindt dat hij de Ronde van Vlaanderen en Luik-Bastenaken-Luik niet goed genoeg met elkaar kan combineren en besluit de keien daarom over te slaan. Toch heeft Quick Step-Alpha Vinyl nog de nodige andere kasseienvreters achter de hand om niet bij de pakken neer te hoeven zitten. De kracht van het collectief: dat is waar weer op gemikt wordt.

'We hebben een sterk blok met Asgreen, Sénéchal, Stybar en ik', vertelt Lampaert op de mediadag van de ploeg tegenover Het Nieuwsblad. Hij vermoedt dat zij het gezamenlijk Wout van Aert en Mathieu van der Poel lastig kunnen maken: 'Je moet het tactisch aanpakken, hen isoleren, zoals we dat vorig jaar in de E3 Harelbeke wisten te forceren. Je moet er altijd voor knokken. Wij hebben dan wel geen Wout of Mathieu, maar die ploegen hebben niet vier kopmannen zoals wij in de ploeg. Hoe dan ook gaan we koersen zoals we altijd doen: voluit voor de winst en met gezond verstand.'

Asgreen neemt bescheiden positie in

Ook zijn ploeggenoot Asgreen ziet weinig reden tot verandering, zo geeft hij aan bij Sporza. Zo zal hij in het begin van het jaar weer mikken op de kasseienklassiekers, maar hij ziet zichzelf niet als de onbetwiste nummer één van de ploeg. 'Er zijn nog veel jongens die kunnen presteren. We leggen niet alle druk bij één renner. De anderen zijn ook heel goed. Ik heb niet het gevoel dat ik een trapje hoger sta', zegt de Deen.

Asgreen heeft er geen moeite mee om een bescheiden rol aan te nemen. Hij ziet Parijs-Roubaix niet meteen als zijn belangrijkste doel nu hij de Ronde van Vlaanderen al eens een keer gewonnen heeft: 'Ik vind niet dat ik de luxe heb om te kiezen. Zo goed ben ik niet. Ik zal al heel blij zijn als ik er eentje kan winnen. Wie weet win ik zelf nooit meer een Monument. Die afrekening zal ik na mijn carrière wel maken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws