Albanese knijpt in zijn arm na podiumplek met Van Aert: 'Hij is een fenomeen, dit voelt als een zege' Wielrennen
Wielrennen

Albanese knijpt in zijn arm na podiumplek met Van Aert: 'Hij is een fenomeen, dit voelt als een zege'

Albanese knijpt in zijn arm na podiumplek met Van Aert: 'Hij is een fenomeen, dit voelt als een zege'

Wout van Aert wist maandag op knappe wijze het laken in de Coppa Bernocchi naar zich toe te trekken, waarmee hij voortreffelijk werk van zijn Jumbo-Visma-ploeggenoten knap kon afronden. Vincenzo Albanese eindigde namens EOLO-Kometa op plek twee, wat voor de vinnige Italiaan voelde als een overwinning.

In de spurt kon Albanese Van Aert niet meer passeren, maar dat deerde hem weinig. 'Ik ben blij, eigenlijk zelfs wat enthousiast met deze podiumplek naast een fenomeen als Van Aert. Als je achter hem tweede wordt, voelt dat bijna als een overwinning. Het was een lastige koers, zelfs moeilijker dan verwacht, maar de benen waren prima.'

Uiteindelijk bleven er vooraan negen coureurs over, waaronder dus Albanese. 'Ik was de enige die geen ploeggenoten meer had, dus het was zaak om de andere gasten te achtervolgen en vervolgens te mikken op mijn sprint. Dat was mijn enige optie', stelt hij in een persbericht van zijn ploeg.

Albanese verlaat EOLO-Kometa aan het einde van dit jaar voor Arkéa Samsic. 'Ik herhaal de hele tijd dat ik de ploeg nog een overwinning wil geven, om ze op die manier te bedanken voor de afgelopen drie jaar. Er zijn nog een paar koersen over, maar ik blijf het proberen', aldus de Italiaan, die al het hele seizoen zeer constant aan het rijden is. Winnen kon hij echter niet doen, ondanks bijna twintig plekken in de top tien.

Ploegleider EOLO-Kometa trots op prestatie Albanese tegenover Van Aert

Ploegleider Stefano Zanatta is ook blij met de prestatie van zijn poulain. 'Dit is een geweldige dag voor de ploeg en Albanese zelf, omdat we niet moeten onderschatten hoe belangrijk het is dat we ons kunnen meten met deze ploegen en kampioen. Alba wordt beter en beter en hij verdient het echt om nog een overwinning te behalen voor het einde van het jaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws