Jumbo-Visma legde iedereen op de pijnbank in Italië: 'Heel lastig om iets tegen ze te doen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma legde iedereen op de pijnbank in Italië: 'Heel lastig om iets tegen ze te doen'

Jumbo-Visma legde iedereen op de pijnbank in Italië: 'Heel lastig om iets tegen ze te doen'

Wout van Aert wist maandag de Coppa Bernocchi te winnen namens Jumbo-Visma. De Belg rondde het goede voorbereidende werk van zijn ploeggenoten af in Legnano, waar hij de beste was van een groep van negen overgebleven coureurs. De concurrentie zag die bui al hangen, zo bleek na afloop.

Jan Tratnik zorgde er bergop voor dat het peloton gereduceerd werd tot de sterkste mannen in koers, met naast Van Aert en Tiesj Benoot ook het Soudal Quick-Step-trio Julian Alaphilippe, Andrea Bagioli en Fausto Masnada en de eenlingen Vincenzo Albanese (EOLO-Kometa), Marc Hirschi (UAE-Team Emirates) en Cristian Scaroni (Astana).

Bij de ploeg van Patrick Lefevere, de laatste week vaak in een adem genoemd met die van Jumbo-Visma, wisten ze dat het lastig ging worden tegenover Van Aert en zijn mannen. 'Ze zaten daar met drie, dus dan is wegrijden ook lastig. Ik heb het zelf nog wel geprobeerd op enkele kilometers van de meet, maar dat was vooral om na afloop geen spijt te hebben', vertelde Alaphilippe aan Cycling Pro Net.

Soortgelijke woorden bij Bagioli, de uiteindelijke nummer drie. 'Jumbo-Visma maakte de koers heel hard, waardoor we met een aantal renners overbleven. Ze controleerden de aanval van Julian, waarna ik Van Aert probeerde te volgen voor de spurt. Ik probeerde er nog overheen te komen in de laatste meters, maar dat was zo goed als onmogelijk. Ik heb nergens spijt van, ik heb alles gegeven.'

Hirschi: 'Jumbo-Visma had veruit de sterkte ploeg'

Hirschi werd vierde en ook hij kwam voor de camera van Cycling Pro Net. 'Het was lastig om tegen Jumbo-Visma te koersen. Ze hadden veruit de sterkste ploeg. Uiteindelijk kwam ik in die groep terecht met drie renners van Jumbo en drie coureurs van Soudal Quick-Step, dus dan is het heel lastig om iets te doen. Ik heb geprobeerd zo weinig mogelijk werk te verrichten, maar uiteindelijk gingen ze zó snel richting die sprint met Wout. Ik had misschien op zijn wiel moeten zitten, maar het is zoals het is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws