Aleotti beloont beulswerk BORA met ritzege in Sibiu Tour, Leemreize vierde Wielrennen
Wielrennen

Aleotti beloont beulswerk BORA met ritzege in Sibiu Tour, Leemreize vierde

Aleotti beloont beulswerk BORA met ritzege in Sibiu Tour, Leemreize vierde

Giovanni Aleotti heeft de tweede etappe in de Sibiu Cycling Tour gewonnen. Na de winst van Tim van Dijke in de proloog op zaterdag en de sprintzege van Filippo Fiorelli op zondag, was het maandag in de tweede rit in lijn aan de klimmers. Op de lange slotklim naar Balea Lac was het Aleotti die namens BORA-hansgrohe de macht greep, voor Harm Vanhoucke (Lotto Soudal) en ploeggenoot Cian Uijtdebroeks. Aleotti is ook de nieuwe leider in het klassement.

De aanloop van de etappe was zo goed als vlak, voor zo'n 150 kilometer. De vlucht van de dag bestond dan ook uit een vreemdelingenlegioen van zeven. Iustin-Ioan Vaidian, Stefano Gandin, Nederlander Luuk Herben, Petr Klabouch, Conor Schunk, Eric Lutter en Serban Luncan zagen een dagje voorop wel zitten.

BORA-hansgrohe en Jumbo-Visma namen in het peloton hun verantwoordelijkheid, waardoor de kloof naar de kopgroep nooit heel groot werd. Na negentig kilometer dunde die leidende groep uit van zeven naar zes, met Herben die het voor gezien hield. Met nog 65 kilometer voor de wielen stond er nog 3.30 minuten verschil op de teller.

BORA neemt initiatief, Aleotti maakt het af

Richting de voet van de slotklim - van een kleine 23 kilometer aan zo'n 6 procent - dichtte Cofidis in het peloton het gaatje naar de vroege vluchters, alvorens BORA het tempo op de klim hoog legde. Het weerhield Jan Barta van Elkov - Kasper en Colin Stüssi van Team Vorarlberg er niet van om aan te vallen. Ze reden met z'n tweetjes driekwart minuut weg bij het peloton, waar de rem er nog wel een beetje op zat.

Nadat Barta vooraan z'n medevluchter had gelost, kwam het pelotonnetje ook langzaam op volle toeren. Het groepje werd kleiner en kleiner en bestond nog maar uit vijftien toen Barta uiteindelijk werd teruggepakt. In de laatste drie kilometer werd er wel geprobeerd, maar het werd pas beslist in de slotkilometer. Aleotti viel aan, samen met ploegmaat Uijtdebroeks. Harm Vanhoucke kon aanpikken namens Lotto Soudal, alvorens we een sprint van drie kregen. Aleotti was daarin rapper dan Vanhoucke. Uijtdebroeks werd derde. Gijs Leemreize was de eerste Nederlander op plek vier.

Uitslag etappe 2 Sibiu Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws