Aleotti geeft gele trui extra glans met winst in ochtendrit Sibiu Cycling Tour Wielrennen
Wielrennen

Aleotti geeft gele trui extra glans met winst in ochtendrit Sibiu Cycling Tour

Aleotti geeft gele trui extra glans met winst in ochtendrit Sibiu Cycling Tour

Giovanni Aleotti heeft in de ochtendetappe in de Sibiu Cycling Tour zijn gele trui extra glans weten te geven. De Italiaan verstevigde zijn leiding in het klassement door de klimtijdrit te winnen. Een dag eerder was hij ook al de beste.

Op de slotdag van de Sibiu Cycling Tour stonden twee ritten gepland. 's Ochtends trapten de renners af met een klimtijdrit van 12,5 kilometer lang. Hierin moesten de renners een beklimming met een stijgingspercentage van gemiddeld 5,7 procent zien te bedwingen. Een belangrijk moment voor het algemeen klassement dus, want de verschillen in de top waren voorafgaand aan de rit nog erg klein.

Lange tijd leek een renner van Astana er met de zege vandoor te gaan. Javier Romo had een lange tijd de snelste tijd, maar de Spanjaard werd van zijn eerste profzege ooit afgehouden door ploeggenoot Stefan de Bod. De Zuid-Afrikaans kampioen was ruim sneller dan zijn jonge teamgenoot. Ook Cian Uijtdebroeks deed het goed, maar was wel nipt trager dan De Bod.

Toen moest Aleotti echter nog over de streep komen. De renner, die vorig jaar ook al de Sibiu Cycling Tour had weten te winnen, was bezig aan een uitstekende tijdrit. Wat heet, want de Italiaan perste er aan de streep de snelste tijd uit. Hij was nog vier tellen sneller dan De Bod en mag dus in de leiderstrui aan de laatste horde beginnen.

Uitslag etappe 3A Sibiu Cycling Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws