Sterke Leemreize gaat dinsdag voor podium in Sibiu Tour: 'Hoopte stiekem op winst' Wielrennen
Wielrennen

Sterke Leemreize gaat dinsdag voor podium in Sibiu Tour: 'Hoopte stiekem op winst'

Sterke Leemreize gaat dinsdag voor podium in Sibiu Tour: 'Hoopte stiekem op winst'

In de Sibiu Tour stond er maandag een pittige slotklim op het programma, waar Giovanni Aleotti namens BORA-hansgrohe maar weer eens bewees dat de Roemeense ronde op zijn lijf geschreven is. In 2021 maakt de Italiaan al indruk met ritwinst, een tweede plaats en de eindzege én maandag sloeg hij opnieuw een dubbeslag. Dinsdag hoopt hij zijn leidende positie te behouden, terwijl de Nederlander Gijs Leemreize op de slotdag richting het podium wil. Dat geldt ook voor de Belgen Harm Vanhoucke en Cian Uijtdebroeks, die als tweede en derde eindigden.

De laatste dag is overigens een bijzondere in de Sibiu Tour, want er staan maar liefst twee beproevingen op het programma. In de ochtend moeten de renners eerst een klimtijdrit over 12,5 kilometer afwerken, alvorens men de ronde in de avond beëindigd met een korte klimetappe over 98,4 kilometer. Er kan dus nog van alles gebeuren in het algemeen klassement, waar Aleotti een voorsprong verdedigt van respectievelijk 10, 15 en 27 seconden op twee Belgen en een Nederlander. Vanhoucke (Lotto Soudal), Uijtdebroeks (net als Aleotti van BORA-hansgrohe) en Leemreize (Jumbo-Visma) zien daarin ongetwijfeld nog kansen om voor het podium en de eindzege mee te strijden.

Aleotti was maandag de sterkste op de Balea Lac (22,5 kilometer, aan 6,1 procent) en heeft daarmee de beste papieren voor een tweede eindzege op een rij. De Italiaan deed na afloop zijn verhaal op de ploegsite. 'Na vorig jaar voelt het goed om weer in de leiderstrui te staan. Vandaag ging het helemaal perfect. Ik kende de klim al en samen met Cian konden we op het juiste moment een aanval plaatsen. Speciale dank naar Cesare Benedetti, aangezien hij de taak had om de kopgroep terug te halen. Morgen hebben we eerst een klimtijdrit en een korte etappe in de avond. Ik ga mijn best doen om de trui te verdedigen', zo is Aleotti strijdbaar richting de slotdag.

Leemreize hoopt dinsdag op sterke klimtijdrit

Leemreize was na zijn sterke optreden in de Giro d'Italia nog wel actief op het Nederlands kampioenschap, maar reed in Roemenië weer zijn eerste etappekoers. In Italië liet de pas 22-jarige Nederlander met vijf keer een top-tien plaats (waarvan één keer tweede en derde) zien welk potentieel hij heeft en die goede vormpeil wilde hij in Roemenië doortrekken. Stiekem hoopte Leemreize mee te doen voor de ritwinst, maar in de beslissende fase bleken de Italiaan en de twee Belgen net iets sterker.

Na afloop doet Leemreize zijn verhaal op de ploegsite en kijkt hij met een positieve blik richting het restant van de Sibiu Tour. 'Ik had stiekem gehoopt dat ik voor de winst kon rijden vandaag. Uiteindelijk is vierde niet slecht, maar ben ik achteraf toch niet helemaal tevreden. Op de klim waren er veel aanvallen, maar kwam er niemand echt weg. Toen het drietal wegreed, zat ik net te ver en kon ik niet meespringen. Ik denk wel dat de sterkste drie uiteindelijk voorop zaten. Ik hoop morgen in de klimtijdrit nog een plekje te kunnen stijgen om op het podium te komen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws