Alessandro De Marchi blijft prof: 36-jarige Italiaan verhuist naar BikeExchange-Jayco Wielrennen
Wielrennen

Alessandro De Marchi blijft prof: 36-jarige Italiaan verhuist naar BikeExchange-Jayco

Alessandro De Marchi blijft prof: 36-jarige Italiaan verhuist naar BikeExchange-Jayco

Alessandro De Marchi heeft voor volgend jaar onderdak gevonden bij BikeExchange-Jayco. De 36-jarige Italiaan kwam de voorbije twee jaar uit voor Israel-Premier Tech. Bij het Australische team heeft De Marchi getekend voor één seizoen.

'Allereerst moet ik toegeven dat ik heel trots ben om een aanbod te krijgen van zo’n geweldig team op zo’n moeilijk moment in mijn carrière', zegt De Marchi in een persbericht van zijn toekomstige ploeg. 'Dit seizoen is niet mijn beste geweest, maar om dit nieuwe aanbod te krijgen, geeft me veel motivatie voor 2023. Het zal een belangrijk jaar voor me zijn om te laten zien dat ik nog steeds een sterke renner ben. Een van mijn voornaamste taken zal het meebrengen en gebruiken van mijn ervaring zijn, die ik in de laatste tien jaren als prof heb opgebouwd.'

De Marchi kon dit seizoen niet de resultaten boeken die hij eerder in zijn carrière liet zien. Een vijfde plek in de Giro del Veneto was zijn best geklasseerde uitslag. In 2021 reed De Marchi nog een dag in de roze leiderstrui van de Giro d'Italia, nadat hij in de vierde etappe tweede werd achter Joe Dombrowski.

Twijfels over profbestaan

Eerder liet De Marchi al weten niet zeker te zijn of zijn profcarrière zal voortbestaan. 'Er zijn mogelijkheden om prof te blijven, maar er is nog niks echt concreet geworden', zei De Marchi enkele weken geleden tegen CyclingNews. 'Hopelijk valt alles op zijn plek en vind ik iets.' Dat is dus gelukt bij BikeExchange-Jayco, de ploeg met kopmannen Dylan Groenewegen, Simon Yates en Michael Matthews.

'Ik kijk er naar uit om hier deel van uit te maken. Voor 2023 zijn er veel veranderingen in het team. Er komt veel jong talent bij, maar gecombineerd met ervaren renners zoals ikzelf. Dus ik zal er alles aan doen om de nieuwe generatie te ondersteunen, zodat ze de best mogelijke atleten kunnen worden', aldus De Marchi.

De Marchi is de laatste aanwinst van BikeExchange-Jayco voor 2023. Eerder werd al bekend dat Zdeněk Štybar de ploeg zal versterken, net als Eddie Dunbar, Lukas Pöstlberger, Chris Harper en Filippo Zana.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws