Axel Merckx zal John Lelangue niet opvolgen als ploegmanager Lotto-Dstny Wielrennen
Wielrennen

Axel Merckx zal John Lelangue niet opvolgen als ploegmanager Lotto-Dstny

Axel Merckx zal John Lelangue niet opvolgen als ploegmanager Lotto-Dstny

Axel Merckx zal John Lelangue volgend seizoen niet opvolgen als CEO van Lotto-Dstny. Als voornaamste kandidaat werd Merckx genoemd om de huidige Lotto-Soudal ploeg volgend jaar te gaan leiden, maar de gesprekken zijn uiteindelijk op niets uitgelopen: 'De nieuwe manager van Lotto-Dstny? Ik zal het niet zijn', zegt Merckx tegen La Dernière Heure.

Eind september maakten Lotto Soudal en John Lelangue bekend uit elkaar te gaan. 'Na de Tour de France heb ik besloten om mijn rol als CEO te beëindigen. Ik heb het bestuur in augustus op de hoogte gebracht en ik wil de Nationale Loterij oprecht bedanken voor hun vertrouwen en steun', liet Lelangue, die algemeen manager van de Ronde van Polen wordt, destijds weten op Twitter.

Na het aangekondigde vertrek van Lelangue liet de Lotto-ploeg weten zich niet te haasten bij het aanstellen van een nieuwe CEO. Het feit dat Kurt Van De Wouwer werd aangesteld als nieuwe sportieve manager van het team, geeft hen wat meer tijd.

Merckx blijft bij talentenfabriek

Geen Lotto-Dstny voor Axel Merckx, maar de zoon van Eddy Merckx blijft wel actief voor de Amerikaanse beloftenploeg Hagens Berman Axeon. Bij deze ploeg zet Merckx al jaren de lijnen uit. Deze continentale ploeg staat te boek als een van de beste opleidingsploegen van de wereld, waar jaarlijks meerdere talenten worden gescout door de verschillende WorldTour-formaties. Zo zijn onder meer Jasper Stuyven, Nathan van Hooydonck en João Almeida afkomstig uit deze ploeg.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws