Allan Peiper gaat ervaring gebruiken als race-analist bij terugkeer naar UAE-Team Emirates Wielrennen
Wielrennen

Allan Peiper gaat ervaring gebruiken als race-analist bij terugkeer naar UAE-Team Emirates

Allan Peiper gaat ervaring gebruiken als race-analist bij terugkeer naar UAE-Team Emirates

Allan Peiper zal vanaf komend seizoen weer een rol vertolken in de staf van UAE-Team Emirates. De Australiër wordt in 2023 race-analist van de ploeg uit de Emiraten, zo maakten ze dinsdag bekend. Dit houdt in dat hij de technische staf van een afstandje zal versterken en niet terug plaatsneemt in de ploegleiderswagen.

Peiper, die een groot aandeel had in de Tour de France-zege van Tadej Pogacar in 2020, deed omwille van gezondheidsredenen een stapje terug en nam afscheid van de ploegleiderswagen. Nu keert hij terug als race analist, een rol waarbij hij zich volgens UAE-Team Emirates zal focussen op technische elementen in overleg met het sportieve departement. Daarbij horen tactische en materiaalkeuzes.

CEO Mauro Gianetti legt uit. 'Toen Allan vanwege gezondheidsredenen stopte, heb ik gezegd dat er altijd een plekje voor hem zou zijn. Toen hij me belde, was ik heel blij dat ik me aan deze belofte kon houden. Niet zozeer vanwege de baan, maar dat hij weer in goede gezondheid is. Dat is het belangrijkste. De ploeg is ondertussen gegroeid, maar we mogen content zijn met zijn ervaring en expertise aan onze zijde.'

Peiper keert niet terug in de auto van UAE-Team Emirates

Peiper zelf doet ook zijn zegje. 'Gedurende het afgelopen jaar hebben we contact gehouden. Ik ben zeer dankbaar richting Mauro en het team dat ik terug kan keren en het is geweldig om te zien dat ze het zo goed hebben gedaan. Ik houd van deze sport en de ploeg, dus dat ik weer onderdeel van het team ben voelt heel goed.'

'Het wordt zeker een minder intensieve rol. Ik zal niet in de auto zitten zoals ik eerder deed, maar me meer focussen op specifieke elementen als feedback richting de technische staf. Hopelijk kunnen zij daar on the road profijt uit halen', aldus Peiper, die een zeer goede band heeft met Pogacar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws