Allan Peiper haalt kennismaking met koele kikker Pogacar op: 'Direct zijn paspoort kwijt in Australië' Wielrennen
Wielrennen

Allan Peiper haalt kennismaking met koele kikker Pogacar op: 'Direct zijn paspoort kwijt in Australië'

Allan Peiper haalt kennismaking met koele kikker Pogacar op: 'Direct zijn paspoort kwijt in Australië'

Allan Peiper en Tadej Pogacar hebben een mooie geschiedenis samen. Bekend is het beeld van de Tour de France 2020, toen Pogacar na het winnen van de Tour de France op La Planche des Belles Filles in de armen van zijn ploegleider viel. Eén jaar daarvoor maakten de twee kennis met elkaar, al ging dat niet van een leien dakje.

Peiper, zelf een Australische ex-renner, werkte van 2019 tot en met 2021 voor UAE-Team Emirates en was op die manier bij het profdebuut van Pogacar in de Tour Down Under van 2019. 'Ik heb Tadej ontmoet in de voorbereiding van dat jaar, maar toen hadden we nog niet veel contact. We waren allebei nieuw in de ploeg, maar ik heb hem uiteindelijk leren kennen rondom de Cadel Evans Road Race in Geelong', haalt Peiper op in gesprek met Sportal.

Pogacar raakt niet snel in paniek

'De dagen voor die wedstrijden herinner ik me niet goed meer, aangezien het mijn eerste race met de ploeg was en ik veel werk te doen had', vervolgt de in België wonende Peiper. 'Toch kan ik me een voorval na de koers nog wel heel goed herinneren. Op de dag dat we Australië zouden verlaten, wilde ik naar het strand gaan. Enkele uren voor de vlucht, we zouden om 13.00 uur vertrekken, kreeg ik in de ochtend een bericht van Tadej: paspoort kwijt.'

Peiper stond te kijken van de reactie van Pogacar. 'Wat me zo verbaasde, was dat hij helemaal niet in paniek raakte. Iedereen zou reageren zoals een jonge kerel dat zou doen: in paniek raken of zelfs huilen omdat hij niet naar huis zou kunnen. Nou, Tadej deed dat niet en toen wist ik direct dat hij heel goed omgaat met stressvolle situaties.'

Pogacar kwam uiteraard weer thuis. 'Gelukkig hebben wat vrienden me destijds geholpen met het regelen van de documenten. Ik heb een hotelkamer voor hem geboekt en zijn vliegticket gewijzigd, maar hij kan duidelijk goed omgaan met chaos en stress.' Momenteel is de Sloveen opnieuw in Australië, waar hij zondag nog het WK op de weg zal betwisten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws