KNWU vindt met Maurice Leeser ervaren man voor directeursfunctie per 1 februari Wielrennen
Wielrennen

KNWU vindt met Maurice Leeser ervaren man voor directeursfunctie per 1 februari

KNWU vindt met Maurice Leeser ervaren man voor directeursfunctie per 1 februari

Maurice Leeser is vanaf 1 februari de nieuwe directeur van de KNWU. Dat maakte de Nederlandse wielerunie dinsdag bekend. Leeser was eerder onder meer directeur van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (2008-2011), directeur van het Watersportverbond (2011-2018) en directeur-bestuurder bij Sportbedrijf Lelystad (2018-2021).

Ook is hij werkzaam geweest bij de Dopingautoriteit, Gehandicaptensport Nederland, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en VeiligheidNL. Leeser is adviseur van de Nederlandse Sportraad en is lid van de Raad van Toezicht van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWbN). Met al deze ervaring paste hij mooi in het plaatje dat de KNWU voor ogen had. Leeser volgt interim-directeur Nicolien Nicolai op, die volgens de KNWU de komende tijd wel betrokken zal blijven om de transitie naar de nieuwe structuur te begeleiden.

Voorzitter Wouter Bos lovend over nieuwe directeur

Voorzitter Wouter Bos is dan ook blij met de aanstelling. 'Met Maurice hebben we een bestuurder gevonden met veel ervaring die we op dit moment binnen de KNWU hard nodig hebben. Hij snapt de financiële issues binnen een nationale sportbond, is goed bekend met de verschillende uitdagingen bij zowel topsport als breedtesport, heeft een uitstekend netwerk bij NOC*NSF en kent ook de wereld van provincies en gemeenten goed. We zijn echt heel blij dat hij al deze ervaring nu in wil zetten voor de KNWU.'

Zelf heeft Leeser ook zin in zijn nieuwe job. 'Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor alle Nederlanders die de wielersport beoefenen of een warm hart toedragen. Met de structuurtransitie laat de KNWU zien dat het een eigentijdse sportbond is die zich ontwikkelt en aanpast aan de veranderende omgeving. Ik ben blij dat ik een bijdrage mag gaan leveren aan de Nederlandse wielersport.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws