Update | RCS vraagt om verzetten recordpoging Ganna in verband met Il Lombardia Wielrennen
Wielrennen

Update | RCS vraagt om verzetten recordpoging Ganna in verband met Il Lombardia

Update | RCS vraagt om verzetten recordpoging Ganna in verband met Il Lombardia

Tweevoudig wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna gaat het werelduurrecord aanvallen. De Italiaan zal op 8 oktober op het Velodrome in het Zwitserse Grenchen een poging doen het record van teamgenoot Dan Bigham aan te vallen.

Voor de 26-jarige Ganna was het een kwestie van tijd voordat hij het record zou aanvallen. 'Ik kijk enorm uit naar de uitdaging, ook al zal het een uur puur lijden zijn. Het zal interessant zijn om te zien hoe mijn lichaam het zal volhouden en hoe ver ik kan gaan. Het is een kans om je fysieke, maar ook je mentale limieten op te zoeken. Om aan zo'n prestigieus evenement mee te doen is een belangrijke stap in mijn carrière', aldus Ganna op de website van INEOS Grenadiers. Ploeggenoot en race-ingenieur Bigham reed op 19 augustus dit jaar het record van Victor Campenaerts uit de boeken door een afstand van 55.548 kilometer af te leggen.

Om het werelduurrecord aan te vallen, moet naast het lichaam het materiaal ook goed zijn. Dat zit volgens de Italiaan wel snor. 'Ik heb al getraind met mijn nieuwe Pinarello en hij is supersnel, ik houd van die fiets.' Ganna weet ook dat hij niet alleen dit record aanvalt, maar dat een er een team om hem heen staat dat hem de goede richting in moet helpen. 'Het team heeft hier zoveel energie ingestopt en onze partners ook. De fiets van Pinarello, de skinsuit van Bioracer: zij hebben allen hun werk gedaan. Nu is het mijn beurt. Ik zal me fantastisch voelen als ik het Velodrome opstap, wat me mentaal al een extra paar meters geeft.'

Ganna wilde in augustus het werelduurrecord al aanvallen, maar stelde dat uit om zijn focus volledig op de Tour de France te verleggen. De Italiaan zal, voordat hij het werelduurrecord aanvalt, van start gaan op het WK tijdrijden in Wollongong. Op zondag 18 september zal hij proberen zijn titel voor de tweede keer op rij te verdedigen. Vorig jaar pakte Ganna de titel door Wout van Aert in een spannend duel over de knie te leggen.

Update - 19 September 2022 (12:43 uur): RCS vraagt om verzetten poging

De organisatie van de Ronde van Lombardije, het RCS, vraagt Ganna om de datum van zijn recordpoging te verzetten. De aanval is gepland op 8 oktober, dezelfde dag als de koers van de vallende bladeren. 'Na het vernemen van de recordpoging van Filippo Ganna op 8 oktober, dezelfde dag als Il Lombardia, RCS Sport beschouwt dit toeval als ongepast. Twee evenementen van dergelijk niveau en belang horen niet op dezelfde dag plaats te vinden. RCS Sport hoopt dat een gepaste oplossing gevonden zal worden, zodat fans en professionals beide evenementen kunnen volgen', aldus het RCS in La Gazzetta dello Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws