🎥 'Alleen als je wereldkampioen bent!' Jayco-AlUla brengt heerlijke compilatie over witte broek Plapp Wielrennen
Wielrennen

🎥 'Alleen als je wereldkampioen bent!' Jayco-AlUla brengt heerlijke compilatie over witte broek Plapp

🎥 'Alleen als je wereldkampioen bent!' Jayco-AlUla brengt heerlijke compilatie over witte broek Plapp

Luke Plapp droeg zaterdagmiddag de door hem tijdens de tijdrit vergaarde witte trui in de rit naar Prati di Tivo. Het kleinood - dat hij inmiddels alweer heeft kwijtgespeeld aan Cian Uijtdebroeks - droeg hij tijdens de achtste etappe in combinatie met een witte broek. En dan is het altijd even opletten wie dat wel en wie dat niet een goed idee vinden in het peloton. Jayco-AlUla, de ploeg van Plapp, ging op onderzoek uit en dat leverde een heerlijke compilatie aan antwoorden op.

Het is voor veel renners not done. Witte trui én witte broek. In eerste instantie vanwege het gevaar dat broek doorschijnt als het regent. Anderzijds is het een cultuurdingetje geworden. Koersen met een witte broek, enkele grote mannen deden het in recente jaren wel! Denk alleen al aan de laatste twee wereldkampioenen op de weg: Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel. Zij droegen het bijna volledig witte tenue - op de regenboogstrepen na - met trots.

Thomas conservatief, Ganna denkt vooral aan het weer, Milan is erg enthousiast

Tijdens de rondvraag kwamen grote namen even hun mening geven. Zo tonen Caleb Ewan, Jonathan Milan en Filippo Ganna zich enthousiast over de volledig witte outfit van Plapp. Al is laatstgenoemde wel voorzichtig en wijst hij op enkele voorwaarden. 'Met het weer van deze dagen? Zeker doen. Maar als het regent, dan is het geen goed idee. Oud-ploegmaat van Plapp Geraint Thomas is totaal niet te spreken over de volledig witte outfit. 'Nee, absoluut niet. Niet doen. Gewoon een zwarte broek dragen.'

Kaden Groves is ook een duidelijke tegenstander. Net als good old Esteban Chaves: 'Plappy, vertrouw mij nou, alsjeblieft. Je gaat zweten, je ziet alles. Doe het niet! Tadej Pogacar mengde zich ook nog kort in de discussie. De veelvraat in deze Giro heeft wel een belangrijke voorwaarde voor de Australisch kampioen...

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws