'Alles verloopt goed volgens schema' voor Evenepoel, die ondanks Argentijnse incidenten graag terugkomt Wielrennen
Wielrennen

'Alles verloopt goed volgens schema' voor Evenepoel, die ondanks Argentijnse incidenten graag terugkomt

'Alles verloopt goed volgens schema' voor Evenepoel, die ondanks Argentijnse incidenten graag terugkomt

Met het finishen van de Vuelta a San Juan zit ook de eerste koers van Remco Evenepoel in 2023 erop. De Belg kwam niet verder dan een zevende plek in het eindklassement van de door Miguel Ángel López gewonnen koers, maar zal daar niet van wakker liggen.

'Niet uitzonderlijk goed, maar ook niet slecht', vat de wereldkampioen het in enkel woorden samen bij Renaat Schotte van Sporza. 'Ik heb mij getest wanneer ik dat wilde en heb me ook nog een keer kunnen tonen. Het niveau was hier ook veel hoger dan andere jaren, dat heb ik gemerkt aan mijn wattages. Alles verloopt goed volgens schema, nu moeten we gewoon verder werken', stelt Evenepoel.

Aanvallende Evenepoel was vogel voor de kat in slotrit San Juan

De coureur van Soudal Quick-Step probeerde nog een putsch uit te halen in de slotrit van de etappewedstrijd, waarin hij samen met Quinn Simmons (Trek-Segafredo) op avontuur ging. 'Het was eigenlijk mijn plan om pas om vijf à zes kilometer van het einde te gaan, om zo de andere sprintersploegen een beetje schaakmat te zetten. Maar ik zag dat Simmons ging en dat is wel een goede bondgenoot', aldus de Belg. 'Door de meewind ging het eerst heel goed en reden we bijna een halve minuut weg. Maar in de tegenwind én met vier à vijf ploegen achter ons, konden we moeilijk standhouden. Ik was eigenlijk al verrast dat het zo lang duurde, maar toch waren we een vogel voor de kat.'

De klassementsrenner zag spurter en ploegmaat Fabio Jakobsen in de slotfase nog ternauwernood recht blijven na een botsing met een telefoon van een Argentijnse toeschouwer, nadat Evenepoel zelf na afloop van rit één al klaagde over de veiligheid in Argentinië. Dat weerhoudt de regenboogtrui er niet van om nog graag eens terug te komen naar San Juan. 'Het hangt ervanaf hoe ik mijn seizoen eindig en wat het plan volgend jaar is. Maar ik kom hier in mijn carrière zeker nog eens terug', vertrouwt hij toe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws