Jakobsen komt met de schrik vrij na telefoonincident: 'Dit had veel erger kunnen zijn' Wielrennen
Wielrennen

Jakobsen komt met de schrik vrij na telefoonincident: 'Dit had veel erger kunnen zijn'

Jakobsen komt met de schrik vrij na telefoonincident: 'Dit had veel erger kunnen zijn'

Fabio Jakobsen ontsnapte in de door Sam Welsford gewonnen slotrit van de Vuelta a San Juan aan een horrorcrash. De Nederlander, die uiteindelijk tweede werd in de daguitslag, botste in volle sprint op een uitstekende telefoon van een Argentijnse toeschouwer. Jakobsen kwam gelukkig met de schrik vrij.

'Ik had Michael Mørkøv moeten volgen, maar aarzelde één seconde en bleef bij de andere sprinters', blikte hij direct na de aankomst terug in gesprek met Sporza. 'Ik dacht dat Nizzolo naar links zou schuiven, maar ik had beter moeten weten en reed te strak langs de boarding', was hij zichzelf bewust van de fout die hij maakte. 'Er stak daar iemand zijn hand uit met een telefoon. Ik denk dat heel veel mensen een déjà vu kregen naar die rit in de Ronde van Polen. Dit was deels mijn eigen schuld, maar er was ruimte. Ik had de hand niet gezien.'

De Nederlander kwam er uiteindelijk vanaf met een wond op zijn gezicht, maar beseft dat het een stuk erger had kunnen aflopen. 'Ik heb een snee en het staat wat dik, maar dit had veel erger kunnen zijn. Gelukkig loopt het goed af', klonk het uit zijn mond.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news