Almeida rondt superwerk Deceuninck-Quick-Step af in Polen en verstevigt leiderstrui Wielrennen
Wielrennen

Almeida rondt superwerk Deceuninck-Quick-Step af in Polen en verstevigt leiderstrui

Almeida rondt superwerk Deceuninck-Quick-Step af in Polen en verstevigt leiderstrui

João Almeida heeft etappe vier van de Ronde van Polen weten binnen te hengelen. De Portugees bleek in zijn leiderstrui veruit de snelste van een select groepje punchers. Matej Mohoric werd tweede.

De vierde rit van de Ronde van Polen bracht het peloton naar Bukavina Resort, traditioneel de scherprechter in deze rittenkoers, ware het niet dat de rit van donderdag makkelijker was dan die van de afgelopen jaren. Vijf renners roken hun kans vroeg in de rit: Quinten Hermans (Intermarché), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Atilla Valter (Groupama-FDJ), Larry Warbasse (AG2R Citroën) en Marco Canola (Gazprom-Rusvelo) waren de namen.

Het peloton was echter niet zo blij met de aanwezigheid van Hermans vooraan, gezien zijn achterstand van veertig seconden in het klassement. Uiteindelijk besloot de crosser zichzelf te laten terugzakken, om zijn medevluchters meer kans te gunnen op succes.

De grote groep kende echter nog steeds geen genade en middenin de beslissende heuvelfase kwam er ook een einde aan het verhaal van de overige vier vluchters. Valter toonde zich nog een taaie klant, maar ook hij wist niet vooruit te blijven door toedoen van achtervolgingswerk van INEOS Grenadiers.

Hoog tempo richting slotklim, tactische zet Deceuninck

Het peloton trok in volle vaart richting de slotklim naar Bukavina Resort, waar Deceuninck-Quick-Step in pole position aan begon door toedoen van Tim Declercq en Rémi Cavagna. Die laatste was onderdeel van een tactisch meesterplan, daar Mikkel Honoré door hem gelanceerd werd. De nummer vijf van het klassement wist zo een mooi gaatje te pakken met nog twee kilometer voor de boeg.

In de grote groep werd dit ook opgemerkt, Mikkel Bjerg deed er namens UAE-Team Emirates alles aan om het gat met zijn landgenoot klein te houden. Honoré leek zijn voorsprong echter alleen maar te vergroten, terwijl het peloton opvallend groot bleef.

In de slotkilometer daalde de voorsprong van Honoré zienderogen, maar niet getreurd: zijn ploeggenoot Almeida klaarde het klusje zeer knap in de sprint. Hij hield man-in-vorm Mohoric af.

Uitslag etappe 4 Ronde van Polen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws