Almeida tankt vertrouwen in Tirreno-Adriatico: 'Denk dat ik op de goede weg ben' Wielrennen
Wielrennen

Almeida tankt vertrouwen in Tirreno-Adriatico: 'Denk dat ik op de goede weg ben'

Almeida tankt vertrouwen in Tirreno-Adriatico: 'Denk dat ik op de goede weg ben'

João Almeida werd achter de ongenaakbare Primoz Roglic (Jumbo-Visma) knap tweede in de Tirreno-Adriatico. De Portugees van UAE-Team Emirates liet zien over een goede vorm te beschikken en reed vooral aanvallend in de 'Tappa dei Muri'. Almeida laat op de ploegsite weten blij te zijn met het eindresultaat.

'Het is een vrij goede week geweest', aldus Almeida. 'Ik ben heel blij en ik denk dat we ons doel hebben bereikt. We hebben, ondanks dat de snelheid heel hoog lag, met de besten kunnen strijden. De tweede plek en de jongerentrui bieden extra motivatie. Ik denk dat ik op de goede weg ben en blijf hard werken.'

Almeida heeft in 2023 zijn zinnen gezet op de Giro d'Italia. 'De Ronde van Catalonië is de laatste test richting de Giro. Tot nu toe is het altijd mijn grootste focuspunt geweest. Vorig jaar viel ik ongelukkig uit door mijn coronabesmetting, maar dat ligt achter ons en we blijven de focus op de toekomst houden', sluit de Portugees af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws