Almeida treedt uit schaduw Ayuso: 'Benen waren goed in de finale' Wielrennen
Wielrennen

Almeida treedt uit schaduw Ayuso: 'Benen waren goed in de finale'

Almeida treedt uit schaduw Ayuso: 'Benen waren goed in de finale'

Waar het vooral Juan Ayuso was die als klassementsrennner namens UAE Team Emirates opviel, liet João Almeida met een vierde plek op Sierra de La Panderra zien niet helemaal een bijrol te spelen in de Vuelta a España. ‘De benen waren goed in de finale.’

Almeida kende een sterke voorbereiding op de Vuelta met een ritzege en een tweede plek in het eindklassement in de Ronde van Burgos. Toch maakte de Portugees weinig indruk in het eerste deel van de Vuelta. Hij speelde tweede viool achter Ayuso, die met zijn prestaties als 19-jarige indruk maakte. Op Sierra de La Panderre was het echter Almeida die eerste viool speelde, al had dat ook met een lekke band van Ayuso te maken.

Desalniettemin mocht Almeida spreken van een sterke prestatie. ‘We koersten vandaag volle bak van de start tot en met de finish.’ Wel was het in de begin van de etappe alle hens aan dek bij UAE, toen het peloton brak en de ploeg de slag had gemist. ‘We hadden iedereen nodig om een lastige situatie te herstellen, nadat het brak in het peloton. In de finale had ik vervolgens goede benen, waardoor ik naar een mooi resultaat kon rijden’, vertelt Almeida op de ploegsite.

'Ik heb dit jaar veel in Sierra Nevada getraind en ken de wegen dus goed.'

João Almeida over etappe vijftien

Dat gold dus niet helemaal voor Ayuso: ‘Helaas reed Juan lek op de slotklim, maar hij kon de schade beperken’, aldus Almeida. Ayuso eindigde als negende in het spoor van Remco Evenepoel. Zondag gaat de Vuelta verder met de etappe die finisht op Sierra Nevada, op grote hoogte. ‘Morgen is denk een cruciale etappe. Ik heb dit jaar veel in Sierra Nevada getraind en ken de wegen dus goed. Ik weet hoe zwaar het zal zijn.’ Almeida bezet de zevende plek in het klassement op 6.49 van Evenepoel.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws