Van Wilder over tijdsverlies Evenepoel: 'Normaal kan Remco op zo'n aanval reageren' Wielrennen
Wielrennen

Van Wilder over tijdsverlies Evenepoel: 'Normaal kan Remco op zo'n aanval reageren'

Van Wilder over tijdsverlies Evenepoel: 'Normaal kan Remco op zo'n aanval reageren'

Ilan Van Wilder stond zijn kopman Remco Evenepoel lang bij in de veertiende etappe van de Vuelta a España. Hij moest echter toezien hoe zijn kopman voor het eerst in de koers tijd verloor op zijn grootste concurrenten.

Van zorgen waren er bij Van Wilder na afloop – ondanks het tijdsverlies van Evenepoel – geen sprake. ‘We proberen iedere dag onze eigen koers te rijden en maken ons geen zorgen’, verzekert hij Sander Kleikers van Discovery+. Uiteindelijk verloor Evenepoel vijftig seconden op Primoz Roglic, die nu op 1.49 van de rode trui in het klassement volgt. Ook op onder andere Enric Mas, Miguel Ángel López en Carlos Rodríguez verloor de Belg tijd.

Er mogen dan geen zorgen zijn bij Van Wilder, dat Evenepoel zijn concurrenten niet kon volgen, is een tegenvaller. ‘Normaal kan Remco op zo’n aanval reageren, dus dat dat niet ging is wel een teken dat hij vandaag iets minder was’, erkent de renner van Quick Step-Alpha Vinyl. Van Wilder maakt er echter geen drama van. ‘Het is niet alsof hij hier tien minuten verliest, hè. We maken ons nog niet direct zorgen, morgen komt er weer een nieuwe kans. Bovendien hebben we nog steeds de leiding, dus er is geen reden tot paniek.’

De etappe van zondag mag de koninginnenrit van de Vuelta worden genoemd. In de finale liggen twee beklimmingen. De eerste, de Alto del Purche, is relatief kort, maar zeer steil. Daarna volgt een 19 kilometer lange klim op de Sierra Nevada. De eerste vijf kilometer zijn zeer steil, waarna de klim verdergaat met percentages van zes à zeven procent. De finish ligt op 2500 meter hoogte.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws