Almeida verliest leiding in Catalonië en steekt hand in eigen boezem: 'Heb fouten gemaakt' Wielrennen
Wielrennen

Almeida verliest leiding in Catalonië en steekt hand in eigen boezem: 'Heb fouten gemaakt'

Almeida verliest leiding in Catalonië en steekt hand in eigen boezem: 'Heb fouten gemaakt'

Vrijdag wist João Almeida de leiderstrui in de Ronde van Catalonië te veroveren, maar de Portugees is het tricot zaterdag alweer kwijtgespeeld. De renner van UAE Team Emirates zakte erdoorheen en zag zichzelf na afloop van de zesde etappe terug op de derde plek in het algemeen klassement. 'Ik had geen geweldige dag', vertelt hij eerlijk.

In een moeilijke rit werden de renners zaterdag met de nodige regenbuien geconfronteerd. 'Het was een pittige dag. Het hele peloton was bezorgd over deze omstandigheden. We hadden ook al verwacht dat het niet gemakkelijk zou worden.' In de afdaling van de laatste klim verloor Almeida het contact met de groep der favorieten, wat hij zichzelf kwalijk neemt. 'Ik heb daar een fout gemaakt. Het ging erg hard en we stonden flink onder druk in de bochten.' Ook op de eerste beklimming liep het niet van een leien dakje voor de 23-jarige coureur. 'Ik zat toen al te ver van achteren', zo citeert CyclingNews.

Zodoende verloor Almeida zijn leiderstricot, mede dankzij een sterke aanval van Segio Higuita en Richard Carapaz. Die had hij zeker niet verwacht, vertelt hij. 'Maar ik had hetzelfde gedaan als ik in hun schoenen had gestaan, dat is wielrennen.' Zondag wacht de renners nog een laatste etappe waarin ze opnieuw het nodige klimwerk voorgeschoteld krijgen. 'Het is nu tijd om te herstellen van vandaag (zaterdag, red.) en dan zullen we vanzelf zien hoe ik er zondag aan toe ben', besluit Almeida, die derde staat op 52 tellen van de nieuwe leider Sergio Higuita.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws