Almeida viert feest na dubbelslag in Polen: 'De gele trui is de kers op de taart' Wielrennen
Wielrennen

Almeida viert feest na dubbelslag in Polen: 'De gele trui is de kers op de taart'

Almeida viert feest na dubbelslag in Polen: 'De gele trui is de kers op de taart'

João Almeida heeft dinsdag zijn eerste zege op WorldTour-niveau geboekt. De klimmer van Deceuninck-Quick-Step versloeg Diego Ulissi op een lastig slotklimmetje in de tweede rit van de Ronde van Polen. Na de koers uit Almeida zijn vreugde.

'Ik ben heel erg blij, want dit is een geweldige zege voor mij', zo begint hij zijn relaas op de ploegsite. 'Ik was wat nerveus voor de start van de slotklim, maar toen het omhoog liep merkte ik meteen hoe goed ik me voelde en besloot ik aan te vallen. Ik focuste me alleen op mijzelf en op het goed indelen van mijn inspanningen. Nadat Ulissi mij bijhaalde, bleef ik kalm en had ik nog genoeg over om de ritzege te pakken. Het geeft veel vertrouwen om te kunnen winnen op zo'n zware klim.'

Almeida sloeg een dubbelslag, want hij mag zich ook de nieuwe leider van het algemeen klassement noemen. 'De gele trui is de kers op de taart. De komende dagen gaan we zien wat we kunnen doen in het klassement. Op dit moment wil ik echter genieten van deze onvergetelijke dag voor mij en de geweldige ploeg die mij zo fantastisch heeft geholpen', aldus Almeida.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws