Almeida voelt zich nu al op zijn plek bij UAE-Team Emirates: 'Ik ben een blij man' Wielrennen
Wielrennen

Almeida voelt zich nu al op zijn plek bij UAE-Team Emirates: 'Ik ben een blij man'

Almeida voelt zich nu al op zijn plek bij UAE-Team Emirates: 'Ik ben een blij man'

João Almeida heeft er niet lang over gedaan om zich op zijn plek te voelen bij UAE-Team Emirates. De Portugees tekende een vijfjarig contract bij de ploeg uit de Emiraten en staat te popelen om te beginnen.

'So far, so good', vat Almeida zijn eerste indrukken van zijn nieuwe ploeg samen in een video. 'De sfeer is goed, de mensen zijn aardig en ik voel me al thuis. Ik ben een blij man', klinkt het bij de 23-jarige allrounder, die de overstap maakte van Deceuninck-Quick-Step.

Almeida start zijn seizoen in de UAE Tour, zo'n beetje de belangrijkste wedstrijd van de ploeg. Daar moet hij er samen met onder meer Rui Costa, George Bennett en Rafal Majka voor zorgen dat Tadej Pogacar zijn titel kan verdedigen. Daarna mag hij het als kopman proberen in Parijs-Nice, alvorens de blik via in ieder geval de Ronde van Catalonië op de Giro gaat, zijn grote doel van 2022.

Almeida: 'Pogacar is altijd heel aardig'

'Het is een druk programma de eerste maanden, maar ik kijk er naar uit. Hoe vaak ik wil winnen? Eén keer is al genoeg. Geen druk betekent dat je ook geen pech over jezelf afroept', aldus een wijze Almeida, die later in het seizoen ook nog aan de zijde van Pogacar zal aantreden in de Vuelta.

Almeida is onder de indruk van zijn Sloveense generatiegenoot. 'Ik heb hem al vaker gesproken in het peloton, we racen al tegen elkaar sinds dat we negentien waren. Hij is altijd heel aardig, het is een eer om bij hem in de ploeg te zitten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws