Alpecin-feestje Van der Poel krijgt vervolg in Catalonië: toptalent Laurance klopt Van den Berg op de meet Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-feestje Van der Poel krijgt vervolg in Catalonië: toptalent Laurance klopt Van den Berg op de meet

Alpecin-feestje Van der Poel krijgt vervolg in Catalonië: toptalent Laurance klopt Van den Berg op de meet

Axel Laurance heeft de vijfde etappe in de Ronde van Catalonië gewonnen. De jonge Fransman van Alpecin-Deceuninck gaf de E3-zege van Mathieu van der Poel een prachtig vervolg door Marijn van den Berg van EF Education-EasyPost te kloppen in een sprint.

Een dag na de knappe sprintoverwinning van Marijn van den Berg stond er een typische vluchtersrit op de rol, al was het parcours ook wel spek naar de bek van de heuvelspecialisten. De 167 kilometer lange etappe werd verreden tussen Altafulla en Videcans, waarbij met name het middenrif redelijk wat reliëf bevatte. En daarmee leken de baroudeurs over goede papieren te beschikken, temeer omdat de top van de laatste col - de Alt de la Creu d'Aragal (6,4 kilometer a 5,9%) - zich op dertig kilometer van de aankomst bevond.

Hoewel er onderweg volle bak werd aangevallen en er zelfs in de absolute slotfase nog mannen wegreden, was het voor de tweede keer in deze week sprinten tussen de sterk klimmende mannen met een rap eindschot. Marijn van den Berg leek goede papieren te hebben, maar Laurance had de langste adem.

Uitslag etappe 5 Ronde van Catalonië 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws