Deelnemers en uitvallers Ronde van Catalonië 2024 | Wie beginnen er aan slotrit in Barcelona? Wielrennen
Wielrennen

Deelnemers en uitvallers Ronde van Catalonië 2024 | Wie beginnen er aan slotrit in Barcelona?

Deelnemers en uitvallers Ronde van Catalonië 2024 | Wie beginnen er aan slotrit in Barcelona?

Het is één van de oudste wielerrondes op de kalender: de Ronde van Catalonië. Van 18 tot en met 24 maart is dit het walhalla van de klimgeiten. Wie er allemaal meedoen? In de Leiderstrui houdt in dit artikel de aanwezige deelnemers bij en noteert de uitvallers.

De organisatie laat de renners klimmen voor wat ze waard zijn. Elke dag moeten er wel obstakels worden overwonnen, wat het voor de lichtgewichten extra interessant maakt om naar Spanje af te reizen. Het wordt normaal gesproken Tadej Pogacar tegen de rest van de concurrentie, aangezien Jonas Vingegaard, Primoz Roglic én Remco Evenepoel allemaal voor de Ronde van het Baskenland gekozen hebben!

Op dag drie vielen enkele uitvallers te noteren. Loe van Belle koerste niet verder vanwege privéomstandigheden. Maxim Van Gils had al een pijnlijke pols en stapte op woensdag af. Een flinke streep door de rekening van de Belg, die in vorm verkeerde de laatste weken.

Bevestigde selecties en bijbehorende ambities Ronde van Catalonië 2024

Deelnemerslijst Ronde van Catalonië 2024

Data powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws