[Update] Zwift-aanwinst Vine: 'Ik kom bij Van der Poel in de ploeg, bizar!' Wielrennen
Wielrennen

[Update] Zwift-aanwinst Vine: 'Ik kom bij Van der Poel in de ploeg, bizar!'

[Update] Zwift-aanwinst Vine: 'Ik kom bij Van der Poel in de ploeg, bizar!'

(20 december 2020) Jay Vine is de winnaar geworden van de Zwift Academy. De Australiër klopte op de laatste dag van de virtuele wedstrijd Jochem Kerckhaert en Lionel Vujasin, waardoor hij zich verzekert van een profcontract bij Alpecin-Fenix. Bij de vrouwen kroonde Neve Bradbury zich als winnares.

De Zwift Academy is een reeks wedstrijden gehouden op het virtuele wielerplatform Zwift. In de wedstrijd namen deelnemers uit verschillende landen het tegen elkaar op in zogenaamde 'challenges'. Op de laatste dag van de wedstrijd stond Vine met vier anderen aan de start in een puntenkoers en een tijdrit. Hij bleek hierin de beste te zijn.

Vine zou normaal gesproken in 2021 op de weg uitkomen voor ACA Pro Racing Sunshine Coast, maar kan door de winst nu een contract tekenen bij het Alpecin-Fenix van onder meer Mathieu van der Poel. Dit was de hoofdprijs van de wedstrijd. Het team verwelkomde hem op sociale media al als het nieuwste teamlid. Details over zijn contract moeten nog naar buiten worden gebracht.

Bij de vrouwen stond een soortgelijke wedstrijd op het programma. Hierin bleek de 18-jarige Bradbury de sterkste te zijn. Zij veroverde met haar winst een contract bij de Duitse formatie Canyon-SRAM.

Lees verder onder de post.

Update - 24 december (11.30 uur): 

Jay Vine is ontzettend blij dat hij een contract bij Alpecin-Fenix heeft weten te bemachtigen. De 25-jarige Australiër vertelt in gesprek met het Australische SBS dat zijn grote doel was om prof te worden en dat is nu gelukt. 'Ik heb het hele jaar twijfels gehad, maar ik ben blijven proberen. Ik reed alleen maar bij O23 en de Zwift Academy was er in maart nog niet. Ik heb de dag voor de laatste challenge een bericht gehad van Richie Porte om mij succes te wensen. De support vanuit allerlei hoeken was sowieso overweldigend.'

In januari gaat Vine in principe al mee op trainingskamp met Alpecin-Fenix. De afgelopen jaren kreeg de winnaar van de Zwift Academy een plek in de opleidingsploeg van NTT Pro Cycling. Vine is nu meteen prof. 'Ik kom bij Mathieu van der Poel in de ploeg. Dat zeggen, voelt al bizar! Alpecin-Fenix hoort bij de drie beste ploegen voor de klassiekers in de wereld op dit moment. In iedere wedstrijd waarin Van der Poel start, ben je als ploeg favoriet. Dat wordt een geweldige ervaring.'

Vine hoopt in 2021 de Ronde van Lombardije te rijden. 'Die wedstrijd schreeuwt naar me, al toen ik klein was. Ik heb een fascinatie voor die race, al vanuit 2014, toen Vincenzo Nibali de Tour won en daarna Lombardije. Ik zal verder moeten leren hoe het is om in Europa te koersen. Het zal anders zijn. Het peloton is twee keer zo groot, de wegen twee keer zo smal en de afstanden twee keer zo lang. Het niveau zal veel hoger liggen dan wat ik gewend ben.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news