Alsof het nog niet zwaar genoeg was: Strade Bianche in 2024 van 184 naar 215 kilometer, ook veel extra grindstroken Wielrennen
Wielrennen

Alsof het nog niet zwaar genoeg was: Strade Bianche in 2024 van 184 naar 215 kilometer, ook veel extra grindstroken

Alsof het nog niet zwaar genoeg was: Strade Bianche in 2024 van 184 naar 215 kilometer, ook veel extra grindstroken

De Strade Bianche is een voorjaarsklassieker die uiteraard direct tot de verbeelding spreekt: schitterende grindwegen door het Toscaanse landschap heen, hoog opwaaiend stof, de prachtige stad Siena en ga zo maar door. De wedstrijd - die door sommigen al als zesde Monument wordt gezien - is bovendien loeizwaar, daar er flink wat hoogtemeters bedwongen moeten worden. En geloof het of niet, de editie van 2024 gaat nóg veel zwaarder worden!

Het parcours van de Italiaanse wedstrijd is vrijwel ieder jaar identiek geweest, met altijd 184 loeizware kilometers (wat tegelijkertijd meestal de reden was om de klassieker niet als zesde Monument te bestempelen). In de aanstaande editie zal Siena zeker de start- en finishplaats blijven, maar gaat het aantal kilometers door de 200 (!!) heen: 215 om precies te zijn. De organisatie deelde het route- en hoogtemeterskaartje op Twitter.

Die nieuwe kilometers zijn bovendien geen makkelijke. In plaats van elf grindstroken met een totaal van 63 onverharde kilometers, krijgt het peloton begin maart een route met vijftien grindstroken met in totaal meer dan zeventig onverharde kilometers voor de wielen geschoven. Dat wordt dus nog meer smullen!

Foto's: de nieuwe route van Strade Bianche

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws