Eerste etappe Ster van Bessèges afgelast: Franse boeren gaan grootschalige stakingen organiseren Wielrennen
Wielrennen

Eerste etappe Ster van Bessèges afgelast: Franse boeren gaan grootschalige stakingen organiseren

Eerste etappe Ster van Bessèges afgelast: Franse boeren gaan grootschalige stakingen organiseren

De eerste etappe van de Ster van Bessèges, de Franse 2.1-koers die eigenlijk op woensdag 31 januari van start zou gaan, is afgelast. Dat meldde de organisatie in een bericht op Facebook. Reden van de afgelasting is het feit dat Franse boeren woensdagmiddag van plan zijn een grootschalige staking te organiseren.

Normaal gesproken zou de vijfdaagse rittenkoers afgetrapt worden met een vrij klassiek parcours voor Franse begrippen. Dat betekende best veel vlak, maar een lekkere punch richting de finish.

Van die waarschijnlijk smaakvolle finale zullen we dus niets gaan zien, daar een flink aantal Franse boeren in het departement Gard heeft aangekondigd te zullen gaan protesteren. De organisatie van de wielerkoers heeft niet genoeg politiecapaciteit om dit op te vangen en de race alsnog doorgang te laten vinden. Op andere plaatsen in Frankrijk werd er maandag en dinsdag ook al flink gedemonstreerd.

Het is voorlopig dus uitkijken naar etappe twee, eveneens een ritje voor de puncheurs. Benoît Cosnefroy (Decathlon AG2R La Mondiale), Alberto Bettiol (EF Education-EasyPost) en Mads Pedersen (Lidl-Trek) behoren tot de absolute topfavorieten om te zegevieren.

Foto: de officiële afgelasting van etappe 1 Ster van Bessèges

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws