Ambitieuze Laporte showt zijn EK-trui nog drie keer dit seizoen: 'Ik ben zeer gemotiveerd' Wielrennen
Wielrennen

Ambitieuze Laporte showt zijn EK-trui nog drie keer dit seizoen: 'Ik ben zeer gemotiveerd'

Ambitieuze Laporte showt zijn EK-trui nog drie keer dit seizoen: 'Ik ben zeer gemotiveerd'

Christophe Laporte kroonde zich een week geleden op de VAM-berg tot Europees kampioen. De Fransman van Jumbo-Visma wil het bijbehorende tricot maar wat graag showen en heeft daarom besloten dit jaar nog een aantal koersen af te werken, te beginnen met de Famenne Ardenne Classic.

'We hebben het de afgelopen week rustig aan gedaan. Maar met de Franse ploeg hebben we na de koers nog wel samen genoten van de winst. Dat was heel speciaal. Iedereen was super blij, dat zag je al tijdens de podiumceremonie', aldus de goedlachse coureur op de site van de killer bees, wanneer hij terugblikt op het kampioenschap en de daaraan gelinkte festiviteiten.

Laporte weet nog niet hoe zijn nieuwe Jumbo-Visma-uitrusting of -fiets eruitziet en laat zich graag verrassen

'Voor mij was het de eerste keer dat ik een kampioenstrui behaalde. Nog nooit reed ik in een andere trui dan die van de ploeg. Ik kijk er echt naar uit om in die kampioenstrui te mogen koersen. Wat de ploeg verder heeft voorbereid qua fiets of andere uitrusting, wil ik nog niet weten. Ik laat me graag verrassen de dag voor de koers', vervolgt de 30-jarige sterkhouder zijn relaas.

Na de Famenne Ardenne Classic (zondag 1 oktober) rijdt Laporte ook nog de Sparkassen Münsterland Giro (dinsdag 3 oktober) en Parijs-Tours (zondag 8 oktober). Hij laat doorschemeren dat hij met veel ambitie aan het vertrek van die eendagswedstrijden staat. 'Het zijn nog drie koersen waarin ik mijn nieuwe trui kan laten zien en daar ben ik zeker gemotiveerd voor. 'De Famenne Ardenne Classic is volgens mij best een lastige wedstrijd, in Münster draait het waarschijnlijk uit op een massasprint en in Parijs-Tours moet ik mezelf kunnen tonen, aangezien het een wedstrijd is die me ligt. Daarna is het wellicht tijd om die Europese titel nog eens echt te vieren', grapt hij ter afsluiting.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws