Andermaal geeft Olav Kooij visitekaartje af, nu in Heist-op-den-Berg: 'Over mijn contract wordt binnenkort meer bekend' Wielrennen
Wielrennen

Andermaal geeft Olav Kooij visitekaartje af, nu in Heist-op-den-Berg: 'Over mijn contract wordt binnenkort meer bekend'

Andermaal geeft Olav Kooij visitekaartje af, nu in Heist-op-den-Berg: 'Over mijn contract wordt binnenkort meer bekend'

Opnieuw heeft Olav Kooij een grote koers op zijn naam weten te schrijven. De sprinter van Jumbo-Visma was de snelste in de Heistse Pijl. Dat had de jonge coureur vooral te danken aan zijn ploeg, waardoor de Zuid-Hollander perfect werd afgezet voor de eindsprint.

'We hebben onze verantwoordelijkheid genomen en gecontroleerd', aldus Kooij in het flashinterview na afloop van de koers. 'In de finale hebben het initiatief genomen en de jongens waren zo sterk dat we dat niet meer hebben afgestaan.' Zo reed de gele Jumbo-Visma trein bijna de gehele laatste vijf kilometer op kop van het peloton, in dienst van Kooij. 'Mooi om dat te zien en mooi om het ploegenspel af te maken.'

Voor de renner uit Numansdorp was het vooral zaak om bij de pinken te zijn wanneer de laatste keer de Heistse berg werd opgedraaid. 'Op dit parcours is altijd de aanloop naar de sprint die cruciaal en belangrijk is. Als je bovenop bent, ben je ook snel beneden. Dan is het nog even herstellen en alles tot aan de meet geven', wist Kooij te vertellen.

Einde contract voor Kooij bij Jumbo-Visma

In die sprint wist hij precies hoe hij ervoor stond. 'Ik zag dat Meeus in mijn wiel zat. Dat is ook een snelle man. Ik voelde dat hij ietsje dichter kwam, maar ik kon hem gelukkig afhouden.' Door deze zege boekte de 21-jarige zijn vierde sprintzege dit jaar.

Uiteraard kwam ook het contract, dat afloopt, van Kooij ter sprake. 'Ik ben einde contract, dat is gaande natuurlijk. Maar daarover wordt binnenkomt meer bekend, ook voor mezelf', weet hij verstandig te verwoorden. Ook tegenover Het Nieuwsblad vertelt Kooij nog geen duidelijkheid te hebben over zijn toekomst. 'Voor mij ligt alles nog open. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de ploeg. Ik ontwikkel mezelf goed, ik haal resultaten. Maar ik besef ook wel dat bijvoorbeeld de selectie voor de Ronde van Frankrijk voor een spurter moeilijk te halen is.'

'Qua performance kan ik nergens beter zitten dan bij Jumbo, ik beschik er over supersterke ploeggenoten. Dat zijn afwegingen die ik moet maken maar het spreekt voor zich dat ik ook graag naar een grote ronde wil. Mijn toekomst is iets waar ik zeer goed over moet nadenken. Het is zeker geen kleine beslissing die ik moet nemen maar tegelijk is het een luxepositie', aldus Kooij na afloop van de koers.

'Maar voor nu is het eerst richten op mijn prestaties.' Zo start de snelle man daags na deze Heistse Pijl ook in de Brussels Cycling Classic, waar Kooij wederom alle kansen heeft op de overwinning. De week nadien is Kooij te bewonderen in de Nederlandse etappekoers ZLM Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws