Olav Kooij rondt indrukwekkend werk van Jumbo-Visma af in massasprint Heistse Pijl Wielrennen
Wielrennen

Olav Kooij rondt indrukwekkend werk van Jumbo-Visma af in massasprint Heistse Pijl

Olav Kooij rondt indrukwekkend werk van Jumbo-Visma af in massasprint Heistse Pijl

Olav Kooij heeft de Heistse Pijl gewonnen. Na een vrij voorspelbare koers werd er uiteindelijk gesprint in de straten van Heist-op-den-Berg, waar de sprinter van Jumbo-Visma de snelste was. Jordi Meeus (BORA-hansgrohe) werd tweede.

198,7 kilometer moest er vanuit de start in Vosselaar worden afgelegd. Het waren Daan Mariën, Mauro Verwilt, Lars Hohmann, Huub Artz, Matthijs Büchli en Lasse Norman Leth die de vroege vlucht vormden, al rap gecontroleerd door het Jumbo-Visma van Olav Kooij. Dat het hard ging, bleek wel uit het feit dat Büchli en Hohmann de kopgroep niet tot het einde konden vergezellen. We hielden vier namen over.

Op twee rondes van het einde, van de in totaal zeven lokale rondjes, was het Dries De Bondt die namens Alpecin-Deceuninck de finale opende. Hij kreeg Stan Van Tricht van Soudal-Quick Step mee. De tegenaanval duurde niet lang, daar Soudal-Quick Step, Jumbo-Visma en Intermarché-Circus-Wanty de teugels strak hielden, op 35 kilometer van het einde.

Tim Merlier na valpartij in de problemen

De aanvalslust vanuit het peloton zorgde ervoor dat de voorsprong van de vier leiders onder de minuut zakte. Nog voor het ingaan van de laatste twintig kilometer waren ze eraan voor de moeite, waarmee de finale echt kon beginnen. Het was nu bikkelen, met de diverse sprinttreinen die geen risico's wilden nemen en hun rappe mannen al snel van voren brachten.

Om in goede positie aan de eindsprint te beginnen, was het vooral zaak om de kasseiklim Heistse Berg bij de voorste te beginnen. Het was het treintje van Jumbo-Visma die daar als eerste opdraaide, nadat er vlak voor de klim een valpartij ontstond waardoor onder andere Tim Merlier (Soudal-Quick Step) met pech langs de kant stond. Kooij werd perfect afgezet door ploeggenoot Tim van Dijke en wist de sprint uiteindelijk te winnen.

Op plek twee kwam Meeus nog dicht, maar was net te laat met zijn jump. Robbe Ghys (Alpecin-Deceuninck) passeerde de streep als derde.

Uitslag Heistse Pijl 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws