Annemiek van Vleuten stopt na 2023 met wielrennen: 'Wil graag afscheid nemen aan de top' Wielrennen
Wielrennen

Annemiek van Vleuten stopt na 2023 met wielrennen: 'Wil graag afscheid nemen aan de top'

Annemiek van Vleuten stopt na 2023 met wielrennen: 'Wil graag afscheid nemen aan de top'

Annemiek van Vleuten heeft besloten na 2023 een punt achter haar carrière als profwielrenster te zetten. De inmiddels 39-jarige renster vertelt dat in een persbericht van haar ploeg Movistar. Haar aflopende contract wordt met één jaar verlengd, daarna is het klaar.

'Mijn carrière is altijd gegaan over ontwikkeling en beter worden. Ik heb er fysiek en mentaal alles uitgehaald, op en naast de fiets. Dat geeft mij energie. Ik wil graag nog meer geven aan de ontwikkeling van de ploeg, zoals ik de laatste twee jaar al heb gedaan bij Movistar. We zijn op de weg naar boven en ik wil niet halverwege dat proces stoppen. Drie jaar bij dit team voelt als een mooie periode, daarna ben ik vol vertrouwen dat Movistar zichzelf verder zal ontwikkelen in 2024 en de jaren die volgen', aldus Van Vleuten.

Van Vleuten wilde niet door tot Spelen in Parijs

Na 2022 al stoppen, voelde voor haar te vroeg. 'Ik ben nog steeds super gemotiveerd, maar er komt een moment om te stoppen. Dat doe ik liever op mijn allerhoogste niveau, als ik nog van voren koers in de grootste races. Ik wil eindigen op een hoogtepunt en ik ben daarvoor op de juiste plek. Waarom ik een jaar voor de Olympische Spelen in Parijs stop? Ik heb geen specifieke doelen meer, ik steek mijn energie liever in langdurige projecten zoals Movistar. Ik weet zeker dat ik een traantje zal laten, omdat ik zo van deze sport houd. Maar ik wil graag afscheid nemen aan de top.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws