Arensman verliest tien minuten en goede positie in klassement: 'Maakte foutje door te gaan pissen' Wielrennen
Wielrennen

Arensman verliest tien minuten en goede positie in klassement: 'Maakte foutje door te gaan pissen'

Arensman verliest tien minuten en goede positie in klassement: 'Maakte foutje door te gaan pissen'

Thymen Arensman verloor in de veertiende etappe van de Giro d'Italia zijn goede positie in het algemeen klassement. De coureur van Team DSM kwam op 10.41 minuut van winnaar Simon Yates over de streep, nadat hij zich al eerder in de koers moest leegrijden.

Arensman kwam helemaal oververhit over de finish na de rit in Turijn, maar maakte toch wat tijd vrij om Eurosport te woord te staan. 'Ik maakte eigenlijk een foutje door te gaan pissen, net toen BORA-hansgrohe doortrok. Maar goed, dat kon je ook niet weten', aldus Arensman, die niet al te erg lijkt te balen dat hij zijn goede klassering verloor door het verkeerd getimede plasje.

'Ik wist vervolgens wel nog terug te komen, maar net toen ik redelijk van voren zat reed ik achter Movistar. Daar reed Alejandro Valverde zijn wiel kapot, waardoor ik opnieuw moest achtervolgen. Op de eerste beklimming van de Superga plafonneerde ik vervolgens volledig door de hitte', concludeerde Arensman, die misschien zonder de pitstop ook wel veel tijd had verloren.

Arensman: 'Ik heb het geprobeerd'

Hij bleef echter volharden en keerde zelfs nog even terug naar een mooi groepje, maar uiteindelijk was het verdict toch: 'doei klassement'. Veel deed het Arensman niet. 'Ik heb het geprobeerd, maar ik moet toch nog een beetje sterker worden en dan kan ik in de toekomst terugkeren voor een klassement.'

Dat Arensman door bleef rijden, had ook nog een reden. 'Je weet nooit wat er nog gaat gebeuren. Stel, ik zit zondag in de kopgroep en pak tijd, dan sta ik zo in het roze. Dat hoorde ik ook in mijn oortje: gewoon lekker blijven gaan. Op naar zondag', besluit de Nederlander.

Team DSM moest het zaterdag overigens zonder Romain Bardet (vrijdag ziek opgegeven) en Cees Bol (niet gestart door vermoeidheid) stellen, terwijl Nico Denz gedurende de rit hard ten val kwam. Het is niet bekend hoe het met zijn verwondingen is.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws