Arensman wint koninginnenrit Vuelta: 'Dacht alleen maar: push die 400 watt' Wielrennen
Wielrennen

Arensman wint koninginnenrit Vuelta: 'Dacht alleen maar: push die 400 watt'

Arensman wint koninginnenrit Vuelta: 'Dacht alleen maar: push die 400 watt'

Thymen Arensman boekte zondag de grootste overwinning van zijn carrière door de koninginnenrit van de Vuelta a España op zijn naam te schrijven. De Nederlander wist vanuit een grote kopgroep de favorieten voor te blijven op de Sierra Nevada.

Arensman sprong aan het begin van de etappe mee met een grote ontsnapping, die bestond uit veel goede klimmers, zoals Jay Vine, Marc Soler en Jai Hindley. Op de slotklim overbrugde Arensman het gat naar de eerder weggereden Soler om die daarna te lossen. Vervolgens hield de renner overtuigend stand ten opzichte van de klassementsrenners en vierde hij op 2500 meter hoogte zijn grootste overwinning van zijn nog jonge loopbaan.

‘Ik kan het nog moeilijk geloven. Het moet nog even indalen. De koninginnenrit in de Vuelta, een finish op Sierra Nevada; iedereen praatte over deze etappe. Om eerlijk te zijn voelde ik me niet heel goed tijdens de etappe. Blijkbaar voelden de anderen hun benen nog meer. Toen ik alleen op kop was, dacht ik alleen maar: push die 400 watt, push die 400 watt. Het was genoeg, ongelofelijk’, vertelt een gelukkige Arensman in het flashinterview.

Arensman maakte op de slotklim de oversteek naar Soler. ‘Het leek alsof hij op mij wachtte. Ik dacht: Soler is zo’n geweldige renner, ik weet niet of ik hem kan verslaan. Maar toen versnelde ik en hij brak. Toen wist ik: iedereen is op de limiet. Ik had echter nog wat over. Ongelofelijk.’

Winston: 'Bleven gefocust op het winnen van de rit'

Na afloop sprak Discovery+ met ploegleider Matt Winston. ‘Dit was het plan. We zouden in het begin aanzien hoe groot de kopgroep zou zijn. En als er meerdere klassementsrenners mee waren, dan zouden we er voor gaan. We wisten dat Thymen in geweldige vorm steekt. Hij had de voorbije week wel wat mindere dagen. We probeerden de inspanning dus goed te timen, zodat wanneer hij mee zat het ook echt zou tellen.’

Dat de aankomst op grote hoogte lag, was volgens Winston een voordeel. ‘Hij toonde daar echt zijn kracht, het is echt een sterke eigenschap van hem. Hij deed vervolgens een goede aanval en pakte een mooie overwinning.’

Arensman stond voor de etappe elfde in het klassement en was zodoende een gevaar voor renners in de top tien. Van hen zette Ben O’Connor tevergeefs zijn mannen voor de slotklim op kop. Bij DSM werden ze er echter niet zenuwachtig van. ‘Het tijdsverschil ging snel naar beneden, maar we panikeerden niet. Want de klim begon steil, waardoor het peloton snel zou uitdunnen. Dus als er een groep terugkwam, dan wisten we dat klassering in het peloton nog steeds zou verbeteren. Maar we bleven gefocust op het winnen van de etappe’, aldus Winston. Arensman steeg drie plekken in het klassement en staat nu achtste.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws